iltasyazilim
FD Üye
Van Yemeği Keledoş Tarifi İçin Malzemeler
*1 kuru soğan
*1 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı mercimek
*500 gr et
*Et suyu
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı beyaz pancar
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı gurut not
Van Yemeği Keledoş Tarifi Yapılışı Gurut Not Naıl Yapılır:
1
*Çökelek temiz bir torbaya bırakılır
*Suyu iyice süzdükten sonra kaya tuzu ile yoğurulur
*Elma büyüklüğün de toplar yapılır
*Tepside üzerine temiz bir tülbent örtülerek güneşte kurutulur
*Kuru soğan iri iri doğranır
*Sıvı yağ tencereye alınır
*Bulguru da döküp suyunu da ayarlayıp kaynamaya bırakılır
*Yarım saat piştikten sonra mercimek et atılır
*Beyaz pancar atılır piştikten sonra pişmiş nohut atılır
*İyice helim döktükten sonra gurut az suyla ezilir ve krema kıvamına gelince içine dökülür
*Yarım saat daha kaynatılır tabağa döküp üstüne yağ yakılır
*1 kuru soğan
*1 su bardağı bulgur
*1 çay bardağı mercimek
*500 gr et
*Et suyu
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı beyaz pancar
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı gurut not
Van Yemeği Keledoş Tarifi Yapılışı Gurut Not Naıl Yapılır:
1
*Çökelek temiz bir torbaya bırakılır
*Suyu iyice süzdükten sonra kaya tuzu ile yoğurulur
*Elma büyüklüğün de toplar yapılır
*Tepside üzerine temiz bir tülbent örtülerek güneşte kurutulur
*Kuru soğan iri iri doğranır
*Sıvı yağ tencereye alınır
*Bulguru da döküp suyunu da ayarlayıp kaynamaya bırakılır
*Yarım saat piştikten sonra mercimek et atılır
*Beyaz pancar atılır piştikten sonra pişmiş nohut atılır
*İyice helim döktükten sonra gurut az suyla ezilir ve krema kıvamına gelince içine dökülür
*Yarım saat daha kaynatılır tabağa döküp üstüne yağ yakılır