Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Van'daki okullara yarıyıl tatili yok

Van'daki okullara yarıyıl tatili yok

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Vanda okullar tatil olacak mı
Van daki okullara sömestr yok

Yakında Olacak Olan sene tatili Van daki eğitim durumu ne olacak sorusunu akıllara getirdiİşte Ulusal Eğitim Bakanlığından beklenen izah etme; Vanda yaşanan deprem nedeniyle eğitime bahşedilen aranın telafisi için bu bölgede yarıyıl tatilindeki meslek günlerinde de eğitime devam edileceğini bildirdi

Ulusal Eğitim Bakanlığından yapılanaçıklamada; Vanda yaşanan depremler nedeniyle Van merkez ve Erciş ilçesinde 10 hafta, öteki ilçelerde de 5 hafta süreyle eğitime ara verildiği hatırlatılarak, öğrencilere bu süre içinde eğitimöğretim verilemediği belirterek İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 50 maddesinde ve Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 37 maddesinde ders yılı içinde öğretmensizlik, doğal felaket, salgın rahatsızlık ve doğaüstü hal ve yarı durumlardan dolayı yapılamayan dersler için yoğunlaştırılmış yetiştirme programı uygulanacağı ifade edilerek, bu programların, çalışma saatleri içinde ve dışında öğretim yapılarak tamamlanacağı ve okul müdürlükleri ile il, ilçe milli eğitim müdürlükleri göre düzenleneceği bildirildi

Van da okullar sanki yıl tatili yapacak mı?

Van daki eğitim planı şöyle;
Bu programların, öğrenci ve velilerin psikososyal durumları, eğitimöğretim kurumlarının bedensel kapasitesi ve bölgenin koşulları dikkate alınarak günlük ders saatine doğrudan ya da teneffüs sürelerini azaltarak veya blok ders yaparak 12 saat ilave etmek, yarıyıl tatilindeki iş günlerinde eğitime devam etmek ve 1 Ocak8 Haziran dönemi baştan başa hafta sonu günlerinin birinde eğitim saptamak suretiyle düzenlenebilecektir Örneğin, ilköğretim öğrencileri için yetiştirme programı, jurnal ders saatine kalan eğitim dönemi her tarafında 1 saat ek, yarıyıl tatilinde 10 gün eğitime devam ve 1 Ocak8 Haziran dönemindeki 20 hafta sonu günlerinin birinde (cumartesi ya da pazar) eğitim verilmek suretiyle uygulanabileceği Van Valiliğine bildirilmiştir Başvuru, Van Valiliği tarafından planlanarak başlatılacaktır *

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,910Kullanıcılar
tonymSon üye
Üst Alt