Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vanilya Soslu Elma Tatlısı “bratapfel”

Vanilya Soslu Elma Tatlısı “bratapfel”

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vanilya Soslu Elma Tatlısı “bratapfel Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet “Arapkızı cinsi elma (ekşi ve sulu kırmızı elma)
*1 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı iri çekilmiş badem
*1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı bal
*Birkaç damla limonsuyu
*Biraz rendelenmiş limon kabuğu
*Tarçın

Sos için;


*Yarım paketten daha az vanilyalı puding tozu
*250 gr süt
*2 yemek kaşığı toz şeker

Vanilya Soslu Elma Tatlısı “bratapfel Tarifi Yapılışı Özellikle noel zamanı çok sık yapılan bir kış tatlısı olan “Bratapfel hem çok hafif, hemde çok lezzetli bir tatlıdır Farklı varyasyonları bulunan bu tatlı çoğu zaman yanında bir sosla servis edilir
Benim en yakıştırdığım sos ise vanilya sosu
Kuru üzümleri bir cezvede 12 dakika kaynatın Üzümleri süzün ve cezvedeki suyu tatlıyı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın
Bir kasenin içinde kuru üzümleri, badem, ceviz, toz şeker, bal ve tarçını karıştırın
Elmaları yıkayıp, çekirdekli kısmını oyarak çıkartın Elmanın parçalanmaması için bu işlemi yaparken dikkatli olun
Oyduğunuz kısımlara limon suyu sürün, kararmasın
Karışımı elmaların boşluklarına doldurun ve elmaları fırın kabına yerleştirin Üzerlerine birer tutam toz şeker serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dakika pişirin
Elmalar fırındayken sosu hazırlamak için tencereye süt, şeker ve puding tozunu alın ve kaynatın Çok koyu olursa sos kıvamı alana kadar biraz biraz süt ekleyebilirsiniz
Fırından çıkan elmaları servis tabağına alın ve sosu üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun!
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt