iltasyazilim
FD Üye
Vanilyalı Ay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*2 yumurta sarısı
*250 gr tereyağdan 1 kaşık eksik tereyağ (210 gr olcak yani )
*2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı dolusu çekilmiş badem
*70 gram şeker (4 yemek kaşığı dolusu)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
Bulamak için:
*Pudra şekeri
Vanilyalı Ay Kurabiye Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına badem ve un hariç tüm malzemeler katılıp karışıtırılır Badem ve un yavaş yavaş katıp ele yapışmayan kurabiye hamuru elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde az büyük parçalar kopartılıp ay şekli verilir Çok ince olmamasına dikkat edin yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ay kurabiyeler dizilir Fırın 170 dereceye açılır 15 dakika yazdım ama siz 10 dakika içinde kontrol edin Altlı üstlü hafif kahverengi olunca çıkartın Mümkünse ellemeyin soğumaya bırakın ama çok soğumasın Hafif sıcak kurabiyeleri pudra şekerine bulayın Tam soğuyunca servis edin Bu kurabiyeler tam 6 ay saklanma kabında dayanıklıdır Lokum gibi ağızda dağılır
*2 yumurta sarısı
*250 gr tereyağdan 1 kaşık eksik tereyağ (210 gr olcak yani )
*2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı dolusu çekilmiş badem
*70 gram şeker (4 yemek kaşığı dolusu)
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
Bulamak için:
*Pudra şekeri
Vanilyalı Ay Kurabiye Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına badem ve un hariç tüm malzemeler katılıp karışıtırılır Badem ve un yavaş yavaş katıp ele yapışmayan kurabiye hamuru elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde az büyük parçalar kopartılıp ay şekli verilir Çok ince olmamasına dikkat edin yağılı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ay kurabiyeler dizilir Fırın 170 dereceye açılır 15 dakika yazdım ama siz 10 dakika içinde kontrol edin Altlı üstlü hafif kahverengi olunca çıkartın Mümkünse ellemeyin soğumaya bırakın ama çok soğumasın Hafif sıcak kurabiyeleri pudra şekerine bulayın Tam soğuyunca servis edin Bu kurabiyeler tam 6 ay saklanma kabında dayanıklıdır Lokum gibi ağızda dağılır