iltasyazilim
FD Üye
Vanilyalı Bisküvi (8 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
14 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
HAZIRLANIŞI:
Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin
Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek) Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun Bir süre beklettikten sonra servis yapın
Malzemeler:
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
14 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
HAZIRLANIŞI:
Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin
Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek) Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun Bir süre beklettikten sonra servis yapın