iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket şekerli vanilin (Şekerli sevmiyorsanız şekerin miktarını azaltabilirsiniz) 2 kahve fincanı soğuk su Çok az karbonat
Hazırlanışı;
Öncelikle cezvemiz de kahve, şeker ve vanilini güzelce karıştırıyoruz Üzerine 2 kahve fincanı soğuk suyu ilave edip güzelce karıştırıp kaşığı bırakıyoruz ve bir daha karıştırmıyoruz Orta ateşte hafif kaynamaya başlayınca çay kaşığının ucunla karbonat atıyoruz aman miktarına dikkat yoksa tadını değiştirebilirsiniz Çok azıcık tırnağımızın ucu kadar atıp üzerinden hafifçe karıştırıp biraz kabarınca köpüğünü paylaştırıp bir daha ocağa koyup tekrar kabarınca fincanlara paylaştırıyoruz Afiyet olsun
(Bu arada karbonatı atmamızın nedeni kahvenin fazla köpüklü olmasını sağlıyor)
Afiyet olsun
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket şekerli vanilin (Şekerli sevmiyorsanız şekerin miktarını azaltabilirsiniz) 2 kahve fincanı soğuk su Çok az karbonat
Hazırlanışı;
Öncelikle cezvemiz de kahve, şeker ve vanilini güzelce karıştırıyoruz Üzerine 2 kahve fincanı soğuk suyu ilave edip güzelce karıştırıp kaşığı bırakıyoruz ve bir daha karıştırmıyoruz Orta ateşte hafif kaynamaya başlayınca çay kaşığının ucunla karbonat atıyoruz aman miktarına dikkat yoksa tadını değiştirebilirsiniz Çok azıcık tırnağımızın ucu kadar atıp üzerinden hafifçe karıştırıp biraz kabarınca köpüğünü paylaştırıp bir daha ocağa koyup tekrar kabarınca fincanlara paylaştırıyoruz Afiyet olsun
(Bu arada karbonatı atmamızın nedeni kahvenin fazla köpüklü olmasını sağlıyor)
Afiyet olsun