Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vardabit Paçası (Yöresel)

Vardabit Paçası (Yöresel)
0
173

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vardabit Paçası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı kuru fasulye (ben piyazlık kullandım)
*1 su bardağı tahin
*1 limon
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*3 diş sarımsak
*Yaklaşık 1 adet bayat ekmek (ben bayat pide kullandım)
*karabiber
*Kırmızı pul biber
*Maydanoz

Vardabit Paçası (Yöresel) Tarifi Yapılışı Anneannemle özdeşleşen bir tariftir ona gittiğimde yapmasını istediğim tek yemekti diyebilirim Artık bizde yılda 12 kez evde bayat ekmek çoğaldığında yapılan bir tariftir Afiyet olsun Kuru fasulyeler akşamdan ıslanır, ertesi gün tamamen pişene kadar haşlanır Sarımsaklar rendelenir tahin, limon suyu ile karıştırılır Üzerine haşlanan kuru fasulyenin suyundan eklenerek kıvamı yumuşatılır Bayat ekmekler küp küp doğranarak servis tabağına alınır Üzerine delikli bir kevgir ile kuru fasulyeler yarı sulu olarak eklenir (ekmeği yumuşatması için) fasulyenin üzerine tahinli sos gezdirilir Üzerine yağ ve salça kavrularak sos yapılıp dökülür Pul biber ve karabiber serpilir, maydanozla süslenerek servis edilir
 
858,497Konular
981,899Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt