iltasyazilim
FD Üye
Vardabit Paçası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye (ben piyazlık kullandım)
*1 su bardağı tahin
*1 limon
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*3 diş sarımsak
*Yaklaşık 1 adet bayat ekmek (ben bayat pide kullandım)
*karabiber
*Kırmızı pul biber
*Maydanoz
Vardabit Paçası (Yöresel) Tarifi Yapılışı Anneannemle özdeşleşen bir tariftir ona gittiğimde yapmasını istediğim tek yemekti diyebilirim Artık bizde yılda 12 kez evde bayat ekmek çoğaldığında yapılan bir tariftir Afiyet olsun Kuru fasulyeler akşamdan ıslanır, ertesi gün tamamen pişene kadar haşlanır Sarımsaklar rendelenir tahin, limon suyu ile karıştırılır Üzerine haşlanan kuru fasulyenin suyundan eklenerek kıvamı yumuşatılır Bayat ekmekler küp küp doğranarak servis tabağına alınır Üzerine delikli bir kevgir ile kuru fasulyeler yarı sulu olarak eklenir (ekmeği yumuşatması için) fasulyenin üzerine tahinli sos gezdirilir Üzerine yağ ve salça kavrularak sos yapılıp dökülür Pul biber ve karabiber serpilir, maydanozla süslenerek servis edilir
*2 su bardağı kuru fasulye (ben piyazlık kullandım)
*1 su bardağı tahin
*1 limon
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*3 diş sarımsak
*Yaklaşık 1 adet bayat ekmek (ben bayat pide kullandım)
*karabiber
*Kırmızı pul biber
*Maydanoz
Vardabit Paçası (Yöresel) Tarifi Yapılışı Anneannemle özdeşleşen bir tariftir ona gittiğimde yapmasını istediğim tek yemekti diyebilirim Artık bizde yılda 12 kez evde bayat ekmek çoğaldığında yapılan bir tariftir Afiyet olsun Kuru fasulyeler akşamdan ıslanır, ertesi gün tamamen pişene kadar haşlanır Sarımsaklar rendelenir tahin, limon suyu ile karıştırılır Üzerine haşlanan kuru fasulyenin suyundan eklenerek kıvamı yumuşatılır Bayat ekmekler küp küp doğranarak servis tabağına alınır Üzerine delikli bir kevgir ile kuru fasulyeler yarı sulu olarak eklenir (ekmeği yumuşatması için) fasulyenin üzerine tahinli sos gezdirilir Üzerine yağ ve salça kavrularak sos yapılıp dökülür Pul biber ve karabiber serpilir, maydanozla süslenerek servis edilir