iltasyazilim
FD Üye
Adını Polonya'nın bir şehrinden alan Varşova böreğini ister yemeklerinize aperatif olarak ister misafirlerinize çaylık olarak yapabilirsiniz
Lezzetine doyum olmayan Varşova böreği özel sofralarınızın vazgeçilmezi olacak
Malzemeler
Bir buçuk kg bonfile
34 adet soğan
250 gram porçini mantarı
4 adet kırmızı biber
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Krep hamuru için:
4 su bardağı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Bulamak için:
Un, yumurta, galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı
Bonfileyi şeritler halinde doğrayıp, suyunu salıp çekene dek pişirin Piyazlık doğranmış soğan ilave ederek 10 dakika kavurun Doğranmış mantar ve kıyılmış kırmızı biberi ilave edip, soteleyin Tuz,karabiber ekleyip, karıştırın Suyunu çekene dek pişirin Soğuyunca peynir ve maydanozu ekleyin Krep için, tüm malzemeyi çırpın Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin Kreplere iç harçtan koyup, sarın Böreği sıra ile un, yumurta ve galeta ununa bulayın ve sıvıyağda kızartın Demiglace sos ile servis yapın
Lezzetine doyum olmayan Varşova böreği özel sofralarınızın vazgeçilmezi olacak
Malzemeler
Bir buçuk kg bonfile
34 adet soğan
250 gram porçini mantarı
4 adet kırmızı biber
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Krep hamuru için:
4 su bardağı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Bulamak için:
Un, yumurta, galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı
Bonfileyi şeritler halinde doğrayıp, suyunu salıp çekene dek pişirin Piyazlık doğranmış soğan ilave ederek 10 dakika kavurun Doğranmış mantar ve kıyılmış kırmızı biberi ilave edip, soteleyin Tuz,karabiber ekleyip, karıştırın Suyunu çekene dek pişirin Soğuyunca peynir ve maydanozu ekleyin Krep için, tüm malzemeyi çırpın Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin Kreplere iç harçtan koyup, sarın Böreği sıra ile un, yumurta ve galeta ununa bulayın ve sıvıyağda kızartın Demiglace sos ile servis yapın