iltasyazilim
FD Üye
VARŞOVA USULÜ BÖREK (POLONYA)
1,5 kg bonfile
34 adet soğan
250 gram porçini mantarı
4 adet kırmızı biber
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Krep hamuru için:
4 su bardağı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Bulamak için:
3 su bardağı Un
Galeta unu
1 tutam yumurta
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Bonfileyi şeritler halinde doğrayıp, suyunu salıp çekene dek pişirin Piyazlık doğranmış soğan ilave ederek 10 dakika kavurun Doğranmış mantar ve kıyılmış kırmızı biberi ilave edip, soteleyin Tuz, karabiber ekleyip, karıştırın Suyunu çekene dek pişirin Soğuyunca peynir ve maydanozu ekleyin
Krep için, tüm malzemeyi çırpın Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin Kreplere iç harçtan koyup, sarın Böreği sıra ile un, yumurta ve galeta ununa bulayın ve yağda kızartın Demiglace sos ile servis yapın
1,5 kg bonfile
34 adet soğan
250 gram porçini mantarı
4 adet kırmızı biber
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Krep hamuru için:
4 su bardağı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Bulamak için:
3 su bardağı Un
Galeta unu
1 tutam yumurta
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Bonfileyi şeritler halinde doğrayıp, suyunu salıp çekene dek pişirin Piyazlık doğranmış soğan ilave ederek 10 dakika kavurun Doğranmış mantar ve kıyılmış kırmızı biberi ilave edip, soteleyin Tuz, karabiber ekleyip, karıştırın Suyunu çekene dek pişirin Soğuyunca peynir ve maydanozu ekleyin
Krep için, tüm malzemeyi çırpın Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin Kreplere iç harçtan koyup, sarın Böreği sıra ile un, yumurta ve galeta ununa bulayın ve yağda kızartın Demiglace sos ile servis yapın