Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vatan Bilgisayar'da engelli vatandaşa hakaret

Vatan Bilgisayar'da engelli vatandaşa hakaret
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
Vatan%2DBilgisayar%2Dda%2Dengelli%2Dvatandasa%2Dhakaret%2D227094%2Ejpg

Telefon almak için perakende zinciri Vatan Bilgisayar’a kredi müracaatında bulunan engelli bir vatandaş kelam konusu mağazanın müdür yardımcısı tarafından hakarete uğradığını söz etti.

Banka kredisi kullanarak 7 bin TL’ye kadar telefon alabileceğini tabir eden ve engelli bir yazılım mühendisi olduğunu söz eden vatandaş, engelli olduğu için müdür yardımcısının kendisine kredi ve telefon vermeyeceklerini ve aşağılayarak “banka bunun durumunu görse vermez” dediğini söz etti.

Maruz kaldığı durumu toplumsal medyada paylaşan vatandaş Vatan Bilgisayar’a mevzuya ait şikayette bulunduğunu lakin geri dönüş olmadığını belirtirken, olayın kamera imgelerinin de silinmiş olabileceğini argüman etti.

Vatan Bilgisayar’ın mağdur ettiği vatandaşın açıklamaları şöyle:

“Ben yazılım mühendisi olarak çalışan engelli bir mühendisim. 3 Kasım 2019 tarihinde saat 15-16 sularında vatan bilgisayar Ankamall şubesine gittim. Banka kredisi kullanarak bir adet aygıt almaya karar verdim. Bankaya ileti attım. 7 bin TL'ye kadar aygıt alabileceğime dair bildiri geldi ve süreçleri yapmak için kredi süreçlerinin olduğu vatan bilgisayar kredili satış noktasına yönlendirdiler.

Orada sıranın bana gelmesini beklerken kredi süreçlerini yapan müdür yardımcısı, satış işçisine "bu ne bekliyor?" diyor. Çalışanda "kredi çıktı, aygıt satın alacak" diye cevap veriyor. Akabinde müdür yardımcısı "durumunu görmüyor musunuz? neden alıyorsunuz? banka bunun durumunu görse vermez!" diyor ve bana sistemin arızalandığını söylüyor. Hiç mecbur olmadığım halde bilgisayar mühendisi olduğumu söyleyip maaşımı gösteriyorum "sana banka vermez git kime şikayet ediyorsan et!" diyerek sıradaki müşteriyi alıyor.

Öncesinde bir çok kere Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmış olduğumu sistemlerinizden görebilirsiniz. Bankanın bana krediyi onaylamasına karşın benim gururumla oynamaya utanmıyor mu? ve bu hamaseti nereden buluyor? sizlere soruyorum...

Sonrasında öbür bir elektronik markete (isim kaldırılmıştır) gidiyorum ve hiçbir sorun olmadan işlemlerimi yapıp çıkıyorum.

Bu ülkede hala bizim gibilerin bir şeyler yapabileceğine neden inanılmıyor?

Yazıklar olsun sana vatan bilgisayar. Ne denir ki?"

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt