Yüksek elektrik faturaları ile vatandaşın kahra düştüğünü aktaran UYGUN Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, “Elektrik faturaları vatandaşı çarptı.
Vatandaşlar yapılan artırımlarla perişan ediliyor. Faturalara yansıyan kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, dağıtım bedeli, açma-kapama bedeli üzere birçok kalemde tüketiciden alınan fiyatlarla mağduriyet daha da arttı” açıklaması ile fatura ismi altında farklı kalemlerde tahsilat yapıldığına dikkati çekti.
TEDAŞ'ın özelleştirme kararının akabinde, daha ucuz elektrik beklenirken, vatandaşın daha güç bir duruma düştüğüne işaret eden Bahşi, bu mevzuda Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tarafından karşılıklandırılması istemiyle TBMM'ye önerge de verdi.
2 YILDA YÜZDE 72 ARTIRIM
Bahşi, ‘'TEDAŞ'ın özelleştirilmesiyle elektrik, özel firmalar tarafından halka daha değerli biçimde satılmaya başlanmıştır'' tabirlerini kullanarak, son 2 yılda elektriğe yüzde 72 artırım geldiğine ve tüketicinin korunmasının anayasal bir misyon olduğuna dikkati çekti.
ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILMASI MI?
UYGUN Partili Feridun Bahşi, soru önergesinde “Elektrik dağıtım şirketleri ortasında sabit bir fiyat siyaseti var mıdır?
Elektriğe son 2 yılda yüzde 72 artırım yapılmasının temel nedeni dağıtım şirketlerinin ziyanını kapatmak mıdır?
Arızaların çok geç hatta hiç giderilmemesi, gerekli altyapı yatırımlarının sağlanamamış olması ve daima elektrik kesintilerinin yaşanması üzere badireler konusunda ne yapılmaktadır” sorularını gündeme getirdi.
Deniz Ayhan/Sözcü