iltasyazilim
FD Üye
vatandaşın topluma karşısında sorumlulukları nelerdir
Cevap: vatandaşın topluma karşı sorumlulukları nelerdir
Yurttaş Olma Bilincinin Gerektirdikleri
1 Demokrasi, eşitlik ve bağımsızlık gibi değerleri benimsemek ve demokrasinin gereğine inanmış edinmek
2 Vatandaş olarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde edinmek
3 Yasalara titizlikle uyarlamak
4 Öteki insanlara karşı saygılı ve toleranslı muamele etmek, şiddetten yandan yok, barıştan yanlamasına edinmek
5 Her türlü ayrımcılığa ters düşmek Yurttaş Olma Sorumluluğunu Nakliye Yolları:
1 Seçme ve seçilme hakkı
2 Ödenti belirlemek
3 Askerlik gerçekleştirmek
4 Kanun ve kurallara saygılı elde etmek
Bir ülkede vatandaşlar tayin ve sorumluluklarını yerine getirmezlerse şu sorunlar ortaya çıkar:
1 Yönetim dürüst, akıllı, çağdaş ve ülke çıkarları için çalışacak şahısların elinde olmaz Yöneticiler halkı temsil edemez
2 Devlet, ülke giderlerini karşılayacak geliri elde edemez Dolayısıyla vatandaşa karşı görevini yerine getiremez İçte düzeni, dışta bağımsızlığı koruyamaz
3 Ülke bütünlüğü, bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye girer
4 Demokratik yönetimin yerini baskıcı yönetim alır İnsan hakları korunamaz Bir Takım kii ve gruplara imtiyaz tanınır
Halk Müziği: Benzer topraklar üstünde yaşayan aralarında dil, duygu, ayla, tarih, kültür ve çıkar birliği olan insan topluluğudur
Vatan: Bir milletin üzerinde yaşadığı toprak parçasıdır *
Cevap: vatandaşın topluma karşı sorumlulukları nelerdir
Yurttaş Olma Bilincinin Gerektirdikleri
1 Demokrasi, eşitlik ve bağımsızlık gibi değerleri benimsemek ve demokrasinin gereğine inanmış edinmek
2 Vatandaş olarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde edinmek
3 Yasalara titizlikle uyarlamak
4 Öteki insanlara karşı saygılı ve toleranslı muamele etmek, şiddetten yandan yok, barıştan yanlamasına edinmek
5 Her türlü ayrımcılığa ters düşmek Yurttaş Olma Sorumluluğunu Nakliye Yolları:
1 Seçme ve seçilme hakkı
2 Ödenti belirlemek
3 Askerlik gerçekleştirmek
4 Kanun ve kurallara saygılı elde etmek
Bir ülkede vatandaşlar tayin ve sorumluluklarını yerine getirmezlerse şu sorunlar ortaya çıkar:
1 Yönetim dürüst, akıllı, çağdaş ve ülke çıkarları için çalışacak şahısların elinde olmaz Yöneticiler halkı temsil edemez
2 Devlet, ülke giderlerini karşılayacak geliri elde edemez Dolayısıyla vatandaşa karşı görevini yerine getiremez İçte düzeni, dışta bağımsızlığı koruyamaz
3 Ülke bütünlüğü, bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye girer
4 Demokratik yönetimin yerini baskıcı yönetim alır İnsan hakları korunamaz Bir Takım kii ve gruplara imtiyaz tanınır
Halk Müziği: Benzer topraklar üstünde yaşayan aralarında dil, duygu, ayla, tarih, kültür ve çıkar birliği olan insan topluluğudur
Vatan: Bir milletin üzerinde yaşadığı toprak parçasıdır *