iltasyazilim
FD Üye
Carlo italya'da Fiat fabrikasında çalişan bir emekçi
O zamanki Sovyet lideri Krusçev resmi bir ziyaret için italya'ya gelmiş
Programda Fiat tesisleri de var Fabrikanın tezgahları aralarında dolaşırken Carlo'ya rastlamış
Herkesin gözü önünde ''Vay Carlo'' diye sarılıp kucaklamıs Orada ayak üstü sohbet etmişler
Bütün protokol bu dostluktan sersemlemiş Misafir gittikten daha sonra işveren Carlo'yu çağırıp,
Krusçev'i nereden tanıdığını sormuş Carlo 'Hiiç' demiş ''Ben önceden komünisttim
1 Mayıs kutlamaları için parti beni Moskova'ya göndermisti Orada tanışmıştım''
Olay unutulmus Üç bes ay daha sonra bu defa Amerika baskanı Nixon gelmiş italya'ya
Tekrar benzer program ve fabrika ziyareti Tezgahların aralarında
''Vay CarloVay Nixon'' muhabbeti
en ince ayrıntısına kadar meraklanan işveren ziyaretten daha sonra Carlo'yu yeniden çağırtmış Soru da cevap da aynı;
''Bir ara Amerika'ya göç etmeye kalkıstım New York'ta basım polisle belaya girdi
Bu Nixon o vakit çiçeği burnunda bir avukattı Beni o savunmuştu''
Durum bu kadarla kalsa iyi iki ay sonra Fransa baskanı De Gaulle ziyaretinde de benzer gösterme yasanınca
Patron Agnelli derin bunalımlara girmis Kendisini tanıyan yok
Yanında çalısan Carlo'nun milletlerarası çevresi var
De Gaulle'ü nereden tanıyorsun?
Nazilere karsı Paris'te yeraltı savaşı yapıyorduk Özel kuryesiydim
Sen herkesi tanır mısın?
Evet, yaklaşık olarak Patron tamamen hırslanmış
Neredeyse Papa da arkadasım diyeceksin
Carlo gülmüs ''Tabii Yakın arkadasımdır'' Çıldırma noktasına gelen Agnelli haykırmış :
Ispatla ıspatlayamazsan kovarım Carlo :
Bitmiş, bu pazar ayininde Vatikan meydan?nda olun
Papa balkondan halkı takdis ederken ben yanına olacağım Patron pazarı iple çekmiş
Vatikan'da Papayı bekleyen kalabalığın arasına karışıp beklemeye başlamış
Bir süre sonra Papa balkona çıkmış Yanında Carlo Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor
O sırada bir kargasaa olmus Biri bayılmıs Carlo bayılanın kendi patronu olduğunu görür görmez
Papaya ''Bana müsaade' deyip meydana kosmus Agnelli yerde yatıyor
Bir iki kisi de ayıltmaya çalısıyor Carlo çevresindekilere, ''Bu benim patronumdur;
ne oldu?'' diye sorunca biri yanıt vermiş :
Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı
Japonlardan biri senin patronuna döndü
'Şu sağdaki bizim Carlo, ama yandaki kim?' diye sorunca seninki düsüp bayıldı *
O zamanki Sovyet lideri Krusçev resmi bir ziyaret için italya'ya gelmiş
Programda Fiat tesisleri de var Fabrikanın tezgahları aralarında dolaşırken Carlo'ya rastlamış
Herkesin gözü önünde ''Vay Carlo'' diye sarılıp kucaklamıs Orada ayak üstü sohbet etmişler
Bütün protokol bu dostluktan sersemlemiş Misafir gittikten daha sonra işveren Carlo'yu çağırıp,
Krusçev'i nereden tanıdığını sormuş Carlo 'Hiiç' demiş ''Ben önceden komünisttim
1 Mayıs kutlamaları için parti beni Moskova'ya göndermisti Orada tanışmıştım''
Olay unutulmus Üç bes ay daha sonra bu defa Amerika baskanı Nixon gelmiş italya'ya
Tekrar benzer program ve fabrika ziyareti Tezgahların aralarında
''Vay CarloVay Nixon'' muhabbeti
en ince ayrıntısına kadar meraklanan işveren ziyaretten daha sonra Carlo'yu yeniden çağırtmış Soru da cevap da aynı;
''Bir ara Amerika'ya göç etmeye kalkıstım New York'ta basım polisle belaya girdi
Bu Nixon o vakit çiçeği burnunda bir avukattı Beni o savunmuştu''
Durum bu kadarla kalsa iyi iki ay sonra Fransa baskanı De Gaulle ziyaretinde de benzer gösterme yasanınca
Patron Agnelli derin bunalımlara girmis Kendisini tanıyan yok
Yanında çalısan Carlo'nun milletlerarası çevresi var
De Gaulle'ü nereden tanıyorsun?
Nazilere karsı Paris'te yeraltı savaşı yapıyorduk Özel kuryesiydim
Sen herkesi tanır mısın?
Evet, yaklaşık olarak Patron tamamen hırslanmış
Neredeyse Papa da arkadasım diyeceksin
Carlo gülmüs ''Tabii Yakın arkadasımdır'' Çıldırma noktasına gelen Agnelli haykırmış :
Ispatla ıspatlayamazsan kovarım Carlo :
Bitmiş, bu pazar ayininde Vatikan meydan?nda olun
Papa balkondan halkı takdis ederken ben yanına olacağım Patron pazarı iple çekmiş
Vatikan'da Papayı bekleyen kalabalığın arasına karışıp beklemeye başlamış
Bir süre sonra Papa balkona çıkmış Yanında Carlo Kalabalığa bakıp, patronunu bulmaya çalışıyor
O sırada bir kargasaa olmus Biri bayılmıs Carlo bayılanın kendi patronu olduğunu görür görmez
Papaya ''Bana müsaade' deyip meydana kosmus Agnelli yerde yatıyor
Bir iki kisi de ayıltmaya çalısıyor Carlo çevresindekilere, ''Bu benim patronumdur;
ne oldu?'' diye sorunca biri yanıt vermiş :
Siz Papa ile balkona çıktığınızda bunun önünde iki Japon turist vardı
Japonlardan biri senin patronuna döndü
'Şu sağdaki bizim Carlo, ama yandaki kim?' diye sorunca seninki düsüp bayıldı *