Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Hoş geldin! erdal000 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ve Chrome OS ortaya çıktı!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sahte ekran görüntülerine ve birmek tükenmek bilmeyen söylentilere son: Google en sonunda sır gibi sakladığı Chrome OS işletim sistemini gün yüzüne çıkardı Internet devi açık kaynaklıbu işletim sistemini bilgisayarlardan fazla PDA, Tablet gibi çevre aygıtları hedefleyerek geliştirdiğini vurguluyor

İnternet devi, düzenlediği basın toplantısında Chrome OS hakkında merak edilen hemencecik her şeyi açıkladı, ve dahası devlete ait videoyu kullanıcıların beğenisine sundu Toplantının başlıca fikri ise şu oldu: Chrome OS, bir Google ürününden beklenen hızı, basitliği ve güvenliği aynı anda sunacak

Chrome OS, geleneksel işletim sistemi kalıplarını yıkacak gibi görünüyor Çünkü Google'ın işletim sistemi, gerçekten yetenekleri olağanüstü derecede artırılmış bir web tarayıcı Bundan Başka Chrome OS değişmez disklerde yok, sadece SSD, yani katı koşul disklerinde çalışacak

Bir öteki göze çarpan açıklama ise, Chrome OS'un gelişmiş bilgisayarlar için yok, netbook gibi ikinci sistemler için geliştiriliyor olması Google, Chrome OS için ekipman üreticileriyle çalışacak ve bu işletim sistemi için geliştirilecek özel cihazlar piyasaya sürülecek Yani hiç kimse Chrome OS'u indiremeyecek, işletim sistemine sahip olmanın tek yolu, Chrome OS destekli bir cihaz almakytan geçecek

Chrome OS, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, komplike yazılımları çalıştıracak bir işletim sistemi yok Desteklenen tüm uygulamalar web tabanlı olacak Detayları açıklanmasa da, Chrome OS çevrim dışı olarak da kullanılabilecek; ama bütün performans için web bağlantısı şart olacak

Chrome OS'un fiilen kabiliyetli bir tarayıcı olduğundan bahsetmiştik Bu tarayıcı natürel ancak Chrome'dan başkası değil Bu durumda öteki tarayıcıların Chrome OS'u desteklemesi doğal olarak pek olası görünmüyor

Chrome OS'un 2010 yılı sonunda hazırlanmış olması bekleniyor Ilk direktifler Google'ın Windows 7'ye karşı taraf almak yerine fazla farklı bir kulvarda ilerleyeceğini gösteriyor Fakat Google'ın bununla yetinmeyip Chrome OS'u daha yüksek konfigürasyonlar için optimize etmesine de herhalde hiç kimse şaşırmayacaktır
*

858,506Konular
982,803Mesajlar
30,612Kullanıcılar
D-AZYSon üye
Üst Alt