nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Malzemeler
12 su bardağı yeşil mercimek
14 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 demet pazı
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Mercimek ve soğan* diri kalacak şekilde haşlanır Üstüne yıkanmış bulgur ilave edilir ve 5 dakika daha haşlanır Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır Pazı yapraklarına birer kaşık iç harçtan koyulup sarılır Tencerenin dibini kaplayacak şekilde pazı yaprakları yayılır ve sıkı sıkı sarılan sarmalar tencereye yerleştirilir Zeytinyağı ve 1 kadeh su ilavesi ile sarmaların üstüne bir kapak kapatılır, takriben 30 dakika ocakta orta ateşte pişirilir
Yoğurt ile servis edilir
DrEnver mahir Gülcan ’ın notu:
Sarma, bizlerin olduğu değin çocukların da sevdiği bir yemek yemek türü Çocuğunuz için de epeyce besleyici bir yemek yemek dahası pazıyla yapılınca lezzetine doyum olmayacağı gibi pazı, içeriği ile de çocuğunuzun sağlığına afiyet katacaktır
Ispanağa benzerliği ile bilinen pazı, içerdiği A, C ve K vitaminleri baştan sona bol vitaminli sindirimi kolay,* E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini taşıyan bir kış sebzesidir Mercimek ve bulgurla hazırlanması da hem besleyiciliğin artmasını sağlamaktadır Mercimeğin yağ içeriği fazla düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır Bulgur, B vitamini deposudur ve sindirim sisteminin güçlenmesini sağlar* Bağışıklık sisteminin güçlenmesine tezgâhtar olur
Yeşil yapraklı sebzelerin, pişirildiği gün içinde yenmesi gerekmektedir Ertesi gün bekletilmiş olarak yenilmemelidir Bilhassa çocuklara sunarken bu kurala lütfen dikkat edin
Tarif: Tuğba Esentepe
wwwkidsgourmetcomtr
12 su bardağı yeşil mercimek
14 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 demet pazı
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Mercimek ve soğan* diri kalacak şekilde haşlanır Üstüne yıkanmış bulgur ilave edilir ve 5 dakika daha haşlanır Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp çıkarılır Pazı yapraklarına birer kaşık iç harçtan koyulup sarılır Tencerenin dibini kaplayacak şekilde pazı yaprakları yayılır ve sıkı sıkı sarılan sarmalar tencereye yerleştirilir Zeytinyağı ve 1 kadeh su ilavesi ile sarmaların üstüne bir kapak kapatılır, takriben 30 dakika ocakta orta ateşte pişirilir
Yoğurt ile servis edilir
DrEnver mahir Gülcan ’ın notu:
Sarma, bizlerin olduğu değin çocukların da sevdiği bir yemek yemek türü Çocuğunuz için de epeyce besleyici bir yemek yemek dahası pazıyla yapılınca lezzetine doyum olmayacağı gibi pazı, içeriği ile de çocuğunuzun sağlığına afiyet katacaktır
Ispanağa benzerliği ile bilinen pazı, içerdiği A, C ve K vitaminleri baştan sona bol vitaminli sindirimi kolay,* E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini taşıyan bir kış sebzesidir Mercimek ve bulgurla hazırlanması da hem besleyiciliğin artmasını sağlamaktadır Mercimeğin yağ içeriği fazla düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır Bulgur, B vitamini deposudur ve sindirim sisteminin güçlenmesini sağlar* Bağışıklık sisteminin güçlenmesine tezgâhtar olur
Yeşil yapraklı sebzelerin, pişirildiği gün içinde yenmesi gerekmektedir Ertesi gün bekletilmiş olarak yenilmemelidir Bilhassa çocuklara sunarken bu kurala lütfen dikkat edin
Tarif: Tuğba Esentepe
wwwkidsgourmetcomtr