Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vegan-Vejetaryen Kimchi (Kore Turşusu)

Vegan-Vejetaryen Kimchi (Kore Turşusu)
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
vegan-vejetaryen-kimchi-kore-tursusu.jpg

Vegan-Vejetaryen Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet beçu (çin lahanası)
  • 1 adet büyük turp
  • 5 adet yeşil soğan
  • 2 adet havuç
  • Salamura tuz
Pişirilen sosu için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı şeker
Sos;
  • 2 çay kaşığı kadar taze zencefil
  • 1 büyük soğan
  • 20 diş sarımsak
  • 1 olgun tatlı armut
  • 100 gram yağlı pul biber

Vegan-Vejetaryen Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Beçuyu kök kısmından 2 ye bölüyoruz daha sonra her iki parçayı tekrar 2 ye bölüp uzun parçalar şeklinde doğruyoruz. İsteyen 4 parça yapıp bırakabilir.
  2. İlk önce beçuları güzelce yıkıyoruz.
  3. Daha sonra geniş bir leğene birazını alıp çok az salamura tuz döküyoruz.
  4. İkinci katman beçuyu alıp yine çok az salamura tuz döküyoruz sonra geri kalan beçuyu alıp salamura tuz döküyoruz ve leğenin üstünü kapatıyoruz. (yarım saat bekleyeceğiz).
  5. Su ve pirinç ununu bir tencereye alıp çırpıyoruz.
  6. Daha sonra tencerenin altını yakıyoruz ve pirinç unu pişene kadar arada çırpmaya devam ediyoruz.
  7. Pirinç unu pişince altını kapatıp şekerimizi döküyoruz ve son kez çırpıp sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  8. Yarım saat bitikten sonra beçuları ters düz ediyoruz ve kapağını kapatıp bir daha yarım saat daha bekliyoruz (beçuların beyaz kısmını ikiye katladığınızda çıt sesi gelmemeli).
  9. Blendera soyulmuş doğranmış soğanı, soyulmuş sarımsakları ( sarımsak çok sevmiyorsanız daha az kullanabilirsiniz ben çok sevdiğim için 20 diş kullandım), soyulmuş taze zencefili ve son olarak soyulmuş ve içi oyulmuş olgun armutu koyup blenderdan çekiyoruz. Eğer pütür pütür kalıyor tam bir püre olmadı diyorsanız azıcık pirinç sosumuzdan katıp tekrar blenderdan geçirmenizi tavsiye ederim.
  10. Bir yarım saat daha bitikten sonra beçuları ters düz ediyoruz ve kapağını kapatıp bir daha yarım saat daha bekliyoruz toplamda 1 buçuk saat süren 3 bekleyiş olmuş olacak (beçuların beyaz kısmını ikiye katladığınızda çıt sesi gelmemeli).
  11. Havucu, turpu ve yeşil soğanı ince ince doğruyoruz.
  12. Artık 3 kere döndürüp beklettiğimiz beçulardan çıt sesi gelmiyor ve yumuşak haldeler.
  13. Güzelce yıkıyoruz beçuları ve sularının sızmasını bekliyoruz beçular kuru olmalı yoksa kimchiyi sulandırır.
  14. Son olarak geniş leğene pirinç sosumuzu, blenderdaki sosu ve yağlı pul biberimizi döküp güzelce harmanlıyoruz.
  15. Sonra ince ince doğradığımız sebzeleri ve suyunu sızdırdığımız kuru beçuları bu kaba alıp karıştırıp harmanlıyoruz.
  16. Artık kimchimiz hazır, kapaklı bir kapta yada kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Vegan-Vejetaryen Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Asya mutfağının meşhur lezzetlerinden kimchi, acı ve turşu sevenlerin gözdesi olmaya geliyor! Kimchi Tanımı Materyaller; 1 adet Çin marulu (1,5-2 kg) Yarım su bardağı deniz tuzu 1 adet havuç 4 adet yeşil soğan Ezme için: 6 diş sarımsak 1 adet soğan  1 adet elma Bir kesim zencefil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Asya mutfağının önemli besinlerinden olan kimçi, Korelilerle özdeşmiş bir turşu türüdür. Çeşitli sebzelerin fermente edilmesiyle hazırlanan kimçi, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak gösteriliyor. İlaç niyetine tüketilen kimçinin faydaları da oldukça fazla. Sizler de evde kimçi yapımını merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Pirinç Köfteli Ekşili Tirşik Tarifi İçin Malzemeler Dış Köftesi için Yarım kilo pirinç300 gram dana kıyma1 göğüs etinin yarısı1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı karabiber1.5 yemek kaşığı tuz İç harcı için 750 gram dana kıyma3 soğan3 sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı1 demet maydanoz Baharatlar Yedi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Arancini (Kızarmış Pirinç Topları) Tanımı İçin Gereçler 2 çay bardağı pirinç4 çay bardağı su1 çay bardağı rendelenmiş kolot peyniri yahut kaşar peyniri1,5 çay bardağı galeta unu1 adet yumurtaYarım demet maydanozTopların içi için küçük doğranmış kolot peyniri yahut kaşar peyniriKızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Çorum İskilip Dolması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo akçeltik pirinç3-4 adet orta uzunluk soğan200 gram tereyağı1 litre suKarabiberTuzKemikli ve lop kırmızı et 1.5 kilo Çorum İskilip Dolması Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikli olarak ılık bol tuzlu suda pirinç ıslatılır en az 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt