Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vehbi Koç’un hayatı ’Bir Yüzyılın Hikayesi’ oldu

Vehbi Koç’un hayatı ’Bir Yüzyılın Hikayesi’ oldu
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Vehbi Koç’un hayatı ’Bir Yüzyılın Hikayesi’ oldu vehbi koç un hayat hikayesi vehbi koç un özetle hayatı kısa hayatı yaşam haritası kısa KOÇ Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek geçen süreçle birleşen yaşam öyküsü, Rahmi Koç Müzesi’nde bugün açılan ’Vehbi Koç Bir Yüzyılın Hikayesi’ isimli sergiyle geniş kitlelerle buluşuyor sergi, genç kuşaklara Vehbi Koç’u tanıtabilmeyi hedefliyor KOÇ Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un hayat öyküsünden yola çıkılarak hazırlanan ’Vehbi Koç Bir Yüzyılın Hikayesi’ isimli sergi, bugünden itibaren Rahmi Koç Müzesi’nde sergileniyor 23 Mart’a değin açık kalacak olan sergide, Vehbi Koç’un ülkesini çok seven ve ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının her zaman önünde tutan çizgisinin, ülkem varsa ben de varımilkesi ile şekillenen hayatının, ülkesinin geleceğine olan inancının altı çiziliyor Bir Cumhuriyet insanı olan Vehbi Koç’un idealleri ve ülkesine olan güvenini, genç Türkiye Cumhuriyeti ile birleşen yaşam öyküsünü ve bugünün Koç Topluluğu’na ulaşan yolun kayda değer yapı taşlarını anlatan sergi genç kuşaklara da Vehbi Koç’u tanıtabilmeyi hedefliyor EKONOMİNİN RENGİ YEŞİL: Gazeteci Can Dündar’ın Güven Sargın ve Ayşen Savaş ile birlikte hazırladıkları sergi, Vehbi Koç’un hayat öyküsüyle birlikte Türkiye’nin sosyal, siyasal ve hesaplı yaşamından kesitler sunuyor Vehbi Koç’un Cumhuriyet tarihi ile iç içe geçmiş ve onunla gelişmiş ayrı yaşam öyküsünün anlatıldığı sergide, yüzyıllık dönemi 12 periyotta ve toplam 48 posterle anlatıyor ve her dönemi 4 öbür katmanda ele alıyor Her dönemin ayrı renkle sembolize edildiği anlatımda Vehbi Koç’un bireysel yaşamı kırmızı, dönemin sosyal hayatı sarı, ekonomik olayları yeşil ve siyasal dönemi mavi renkli posterlerle izleyiciye sunuluyor Posterler içerisine yerleştirilen LCD ekranlarda dönemsel evraklar görüntüleri ve Vehbi Koç ile yapılmış röportajlar yer alıyor Rahmi Koç Müzesi’nin internet sayfasında Vehbi Koç sergisi için 1901’de başlayıp 1996’ya dek geçen süreç Vehbi Koç’un dopdolu geçen yaşantısının etkileri ve etkilendikleri, Türkiye’nin 1900’lü yıllardan başlayarak geçirdiği politik, idareli ve sosyal dönüşümlerden egemen düşünülemeyeceğinden; iki dünya savaşı ve Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nı içeren bu hikaye fazla detaylı olarak anlatıldıifadelerine yer verildi 12’İNCİ VEFAT YILDÖNÜMÜ: Vehbi Koç’un, 12’inci ölüm yıldönümü olan 25 Şubat’ta başlayan sergi, 23 Mart’a değin sürecek Vehbi Koç’a ait bireysel eşyalar ve belgelerin de sergilendiği Bir Yüzyılın Hikayesinde Vehbi Koç’u fotoğraflarla anlatan bir klip de sergi her tarafında izleyenlere eşlik ediyor Daha önce Ankara’da 2006 Mayıs ayında açılan sergi büyük ilgi toplamıştı KİTABIN 2’İNCİ CİLDİ: Sergi ile eşzamanlı yayınlanan benzer ismi içeren ve Vehbi Koç’un hayatından bilinmez kesitleri barındıran kitabın 1’inci cildi de 2006 yılı mayıs ayında yayınlanmıştı Kitabın merakla beklenen 2’inci cildi de martın ilk haftasında okuyucularla buluşacak Rahmi Koç: Yetersiz kalmasın diye ben de emek harcadım KOÇ Topluluğu tarihindeki manâlı inşa taşlarını anlatan ’Vehbi Koç Bir Yüzyılın Hikayesi’ isimli sergi dün gece açıldı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ankara’daki sergi için dürüst vakit değildi Ama Can Dündar gibi bir sanatçı Vehbi Koç’u çok güzel anlatmış Ilk Olarak gençler edinmek üzere çoğu kesime ulaşacak bir sergi oldudedi Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ise katılanlardan bir bir sergi ile ilgili görüşmerini alarak, Eksikler kalmasın diye ben de emek harcadım Herşey fazla hoş görünüyordiye konuştu Özgürlük  

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt