iltasyazilim
FD Üye
Vejeteryan Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kapya biber
*2 adet yeşil biber
*2 adet küçük boy havuç (havuçlarınız büyükse 1 tane kullanın)
*34 dal taze soğan
*4 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
*2 su bardağı arpa şehriye (bulabilirseniz iri olanlarından alın)
*3 su bardağı sıcak su
*Tuz, karabiber
Vejeteryan Ankara Tava Tarifi Yapılışı Orjinalinde ağır ateşte pişmiş kuşbaşı et ile pişirilen bu pilavı et yemeklerinin yanında kullanabilmek için bol garnitürlü vejeteryan versiyonunu yaptım severek de yedik denemek isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun
Tarifimize gelirsek küçük küpler halinde doğradığımız havuç ve biberleri pişme
süresine göre sırasıyla zeytinyağında kısık ateşte soteliyoruz, üzerine şehriyemizi tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak soya sosunu ekleyip 23 dk daha kavuruyoruz Kavrulan şehriyenin üzerine sıcak suyumuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar arada karıştırarak (pirinç pilavı gibi düşünmeyin karıştırıp havalandırmazsak hemen yapışıyorlar) pişiriyoruz en son ocağın altını kapatınca incecik doğradığımız yeşil soğanları da ekleyip güzelce karıştırıp pilavınızı havalandırdıktan sonra 5 dk dinlendirip servis edebiliriz Şimdiden afiyet olsun efendim
*2 adet kapya biber
*2 adet yeşil biber
*2 adet küçük boy havuç (havuçlarınız büyükse 1 tane kullanın)
*34 dal taze soğan
*4 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
*2 su bardağı arpa şehriye (bulabilirseniz iri olanlarından alın)
*3 su bardağı sıcak su
*Tuz, karabiber
Vejeteryan Ankara Tava Tarifi Yapılışı Orjinalinde ağır ateşte pişmiş kuşbaşı et ile pişirilen bu pilavı et yemeklerinin yanında kullanabilmek için bol garnitürlü vejeteryan versiyonunu yaptım severek de yedik denemek isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun
Tarifimize gelirsek küçük küpler halinde doğradığımız havuç ve biberleri pişme
süresine göre sırasıyla zeytinyağında kısık ateşte soteliyoruz, üzerine şehriyemizi tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak soya sosunu ekleyip 23 dk daha kavuruyoruz Kavrulan şehriyenin üzerine sıcak suyumuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar arada karıştırarak (pirinç pilavı gibi düşünmeyin karıştırıp havalandırmazsak hemen yapışıyorlar) pişiriyoruz en son ocağın altını kapatınca incecik doğradığımız yeşil soğanları da ekleyip güzelce karıştırıp pilavınızı havalandırdıktan sonra 5 dk dinlendirip servis edebiliriz Şimdiden afiyet olsun efendim