Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Veli Küçük'ten Karadayı'ya mektup

Veli Küçük'ten Karadayı'ya mektup
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Veli Küçük'ten Karadayı'ya mektup Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın 'Veli Ufak denen o adamı tanımam' sözlerine Küçük'ten yanıt geldi Veli Minik'ün kızı ve avukatı Zeynep Minik, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın bir gazetede yayımlanan ''Veli Minik denen o adamı tanımam'' şeklindeki beyanına ilişkin müvekkili Veli Ufak'ün kendisine bir mektup yazdığını açıkladı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün mektubunda şu hususlar yer alıyor: ''Sayın komutanım; gazetelerde beyanınızı okudum Ben 1996 yılında Jandarma Genel Komutanlığı kadrosundan sınıf subayı olarak terfi ettim ve Tuğgeneral oldum 2000 yılında emekli oldum Siz emekli oluncaya değin emrinizde çalıştım Bu vatana kanı ile canı ile hizmet veren onurlu, onurlu, gururlu emekli J Tuğgeneral Veli Ufak'üm Sürçü lisan olarak kabul ediyorum, 'O adam değilim', saygılarımla arz ederim 1901098 Veli Minik'' KIVRIKOĞLU'NA SİTEM Ufak, ayrıca hakkında basında bulunan haberlere ilişkin, kızı olan avukatı Zeynep Minik aracılığıyla açıklamalarda bulundu Bugün bir gazetenin köşe yazısında ''Veli Ufak adımı kullanmış'' başlıklı bir yazının yer aldığı belirtilen yazılmış açıklamada, şu hususlara yer verildi: ''Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile yapılan görüşmeye atfen 'Ben Veli Minik'ü tanımam Yakın çalışmam olmadı Ben de Ufak'ü televizyona yansıyan sivil görüntülerinden tanıdım Ama sonra anlıyorum bu benim adımı kullanmış Cumhuriyet Gazetesinin hisseleri ile ilgili olarak bir takım görüşmeler yapmış, 'İşte yukarısı da böyle istiyor' falan demiş galiba, nasıl olursa olsun yukarıdakiler derken beni kastetmiş Ben o vakit Genelkurmay Başkanıydım Fakat böyle bir olaydan haberim bile değil Cumhuriyet gazetesinin hisselerini falan bilmem Fakat bu Veli Küçük'ün adımızı kullandığı anlaşılıyor' şeklindeki beyanlarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım'' 'TUNCAY GÜNEY'İN CİDDİYE ALINMASI ENDIŞE VERİCİ' Yazılı açıklamada, ''Sahtecilik, dolandırıcılık ve çıkar amaçlı örgüt koymak suçlarından hakkında gıyabi tutuklama kararı yer alan, geçmişi, kişiliği ve güvenirliği kamuoyunun malumu olan Tuncay Güney isimli müfterinin, şahsım da dahil olmak üzere bir paha biçilmez TSK mensubunun ismini kullanarak açıkça Türk Silahlı Kuvvetlerini maksat bölge maksatlı iftiraları mahkeme huzurunda gerek şahsım, gerekse olayda adı geçen diğer sanıklar kadar cevaplanmış ve yalanlanmıştır'' ifadesine yer verildi Buna rağmen ''iftiraların'' Eski Genelkurmay Başkanı kadar ciddiye alınarak bir açıklama yapmasının da ''üzüntü verici'' olduğu belirtilmiş açıklamada, şu görüşler yer aldı: ''86 yıllık Atatürk Cumhuriyeti hiç bu kadar büyük tehdit ve risk aşağıda olmamıştır Bu dönemde her Türk vatandaşı yiğitlik ve kararlılığından imtiyaz vermeksizin bu korkutma ve komplolara karşısında durmak ve Cumhuriyete sahip çıkmak ödev ve sorumluluğundandır Ancak bu atama ve yükümlülük en ilk kez Atatürk'ün Cumhuriyeti itimat ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun onurlu mensuplarına düşmektedir Bu danışıklı dövüş karşı korkmak, bireysel endişe ve saiklerle tepkisiz kalmak, dolaylı olarak destek saptamak ve komplo sahipleriyle benzer safta olmaya eşdeğerdir Dönem, bireysel endişeleri aşarak vatanın ve Cumhuriyetin çıkarlarını gözetme dönemidir''