Prens Bin Selman'ın, Amerikan PBS televizyon kanalının "Frontline" haber programının imalcisi, gazeteci Martin Smith'e, Aralık 2018'de Riyad'da bir elektrikli araba yarışı sırasında Kaşıkçı cinayetine ait yaptığı açıklamalar, 1 Ekim'de yayımlanacak programın tanıtım fragmanında yer aldı.
BİRİNCİ KERE CEVAP VERDİ
Tanıtım fragmanında, Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sorulara birinci defa bir söyleşide karşılık verdiği belirtilerek Veliaht Prens'in gazeteci Smith ile diyaloğundan modüller, Bin Selman'ın imgesi ve sesi kullanılmadan ekrana taşındı.
Fragmanda, Smith, "Ona Kaşıkçı cinayetindeki rolünü sorduğumda bana, 'Bu olay benim sorumluluğum altında oldu. Tüm sorumluluğu üstleniyorum zira benim sorumluluğum altına oldu' yanıtını verdi." tabirlerini kullanıyor.
Smith, "Sizin bilginiz olmadan nasıl bu türlü bir şey olabilir?" sorusunu Bin Selman'ın, "Suudi Arabistan'da 20 milyon insan yaşıyor. 3 milyon devlet çalışanı var." diyerek yanıtladığını anlatıyor.
"ONLARIN BUNU YAPMAYA YETKİSİ VAR"
Smith, Bin Selman'ın "Peki onlar sizin uçaklarınızdan birini alabilirler mi?" sorusuna da "İşlerimi takip eden vazifeliler, bakanlar var. Bu onların sorumluluğu. Onların bunu yapmaya yetkisi var." karşılığını verdiğini aktarıyor.
KAŞIKÇI 2018'DE İSTANBUL'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Cemal Kaşıkçı, evlilik süreçleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.