iltasyazilim
FD Üye
Velibah Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 paket kabartma tozu
İçi için:
*Patates, karabiber, tuz, pul biber
*1 soğan
*Sıvı yağ
Velibah Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakalım Bir yandanda patatesleri haşlayıp soyup püre haline getirelim Soğanı rendeleyelim Bir tavaya yağ ve soğanı koyup hafif çevirelim Patatesleri ve baharatları da koyup karıştıralım ve altını kapatalım Yaklaşık yarım saat bekleyen hamurumuzu bezelere ayıralım Hazırladığımız içlerden içlerine koyup servis tabağı büyüklüğünde fazla bastırmadan açalım Ben yağsız teflon tavada yaptım, sonra hafif tereyağı sürdüm
*1 kg un
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*1 paket kabartma tozu
İçi için:
*Patates, karabiber, tuz, pul biber
*1 soğan
*Sıvı yağ
Velibah Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakalım Bir yandanda patatesleri haşlayıp soyup püre haline getirelim Soğanı rendeleyelim Bir tavaya yağ ve soğanı koyup hafif çevirelim Patatesleri ve baharatları da koyup karıştıralım ve altını kapatalım Yaklaşık yarım saat bekleyen hamurumuzu bezelere ayıralım Hazırladığımız içlerden içlerine koyup servis tabağı büyüklüğünde fazla bastırmadan açalım Ben yağsız teflon tavada yaptım, sonra hafif tereyağı sürdüm