Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Veritabanı Nedir ve Ne Amacla Kullanılır?

Veritabanı Nedir ve Ne Amacla Kullanılır?
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Veritabanları bilgileri depolamak ve yonetmek icin kullanılan sistemlerdir Veritabanlarını duzenli bilgiler topluluğu olarak adlandırabiliriz Bilgileri tablolar aracılığıyla depolar ve yonetirler Microsoft Excel gibi elektronik tablolama programlarına aşinaysanız, verilerin tablolar şeklinde depolanmasına da zaten alışkınsınız demektir Veritabanları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız aşağıdakilere bir goz atın
Veritabanı Tabloları

Aynı Excel tabloları gibi veritabanı tabloları da sutun ve satırlardan oluşur Her sutun farklı bir tur oznitelik icerir ve her satır tek bir kayıta karşılık gelir Orneğin, isim ve telefon numaraları iceren bir veritabanı tablosu oluşturduğumuzu hayal edin Buyuk ihtimalle, “Adı, “Soyadı ve “TelefonNo olarak adlandırılan sutunlar oluştururduk Daha sonra depolamayı planladığımız verileri iceren bu sutunların altına satırlar eklemeye başlardık
Veritabanı Nedir ve Tablolama Mantığı Nasıl Calışır?

Bu noktada kendinize şu soruyu sormanız kacınılmazdır – eğer bir veritabanı bir tablolama programına benziyorsa neden sadece bir tablolama programı kullanamıyorum? Veritabanları verilerin işlenmesi acısından tablolama programlarına gore cok daha gucludur Bir veritabanı uzerinde gercekleştirebileceğiniz birkac işlem aşağıda verilmiştir
Belirli kriterlerle eşleşen tum kayıtlara erişmekKayıtları toplu olarak guncellemekFarklı tablolarda capraz referansKarmaşık hesaplamalar yapmakVeritabanı yonetim sistemleri, bir veya birden fazla veritabanını ve bunlara ait tabloları yonetmek icin kullanılmaktadır Oracle DB, Microsoft SQL Server ve MySQL gibi ilişkisel veritabanı mantığı uzerine kurulu sistemler, milyonlarca sutundandan oluşan verileri rahatlıkla kontrol edebilirler
Populer veritabanlarının programlanmasıda SQL dili kullanılır

Teknoloji Veritabanları bilgileri depolamak ve yonetmek icin kullanılan sistemlerdir Veritabanlarını duzenli bilgiler topluluğu olarak adlandırabiliriz Bilgileri tablolar aracılığıyla depolar ve yonetirler Microsoft Excel gibi elektronik tablolama programlarına aşinaysanız, verilerin tablolar şeklinde depolanmasına da zaten alışkınsınız demektir Veritabanları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız aşağıdakilere bir goz atın
Veritabanı Tabloları

Aynı Excel tabloları gibi veritabanı tabloları da sutun ve satırlardan oluşur Her sutun farklı bir tur oznitelik icerir ve her satır tek bir kayıta karşılık gelir Orneğin, isim ve telefon numaraları iceren bir veritabanı tablosu oluşturduğumuzu hayal edin Buyuk ihtimalle, “Adı, “Soyadı ve “TelefonNo olarak adlandırılan sutunlar oluştururduk Daha sonra depolamayı planladığımız verileri iceren bu sutunların altına satırlar eklemeye başlardık
Veritabanı Nedir ve Tablolama Mantığı Nasıl Calışır?

Bu noktada kendinize şu soruyu sormanız kacınılmazdır – eğer bir veritabanı bir tablolama programına benziyorsa neden sadece bir tablolama programı kullanamıyorum? Veritabanları verilerin işlenmesi acısından tablolama programlarına gore cok daha gucludur Bir veritabanı uzerinde gercekleştirebileceğiniz birkac işlem aşağıda verilmiştir
Belirli kriterlerle eşleşen tum kayıtlara erişmekKayıtları toplu olarak guncellemekFarklı tablolarda capraz referansKarmaşık hesaplamalar yapmakVeritabanı yonetim sistemleri, bir veya birden fazla veritabanını ve bunlara ait tabloları yonetmek icin kullanılmaktadır Oracle DB, Microsoft SQL Server ve MySQL gibi ilişkisel veritabanı mantığı uzerine kurulu sistemler, milyonlarca sutundandan oluşan verileri rahatlıkla kontrol edebilirler
Populer veritabanlarının programlanmasıda SQL dili kullanılır