iltasyazilim
FD Üye
Vezir Parmağı Nasıl yapılır
Vezir Parmağı yapılışı resimli
Vezir Parmağı edebilmek için zorunlu olan malzemeler
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti için :
3 Su Bardağı Şeker
35 Su Bardağı Su
Vezir Parmağı Yapılışı
Yağı eritip soğumasını bekleyin 1 kadeh şeker ek edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üstüne sürülmek üzere ayırdıktan daha sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizinÇatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten daha sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye değin pişirinSıcak şerbet üstüne dökülüp soğutulduktan daha sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun *
Vezir Parmağı yapılışı resimli
Vezir Parmağı edebilmek için zorunlu olan malzemeler
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti için :
3 Su Bardağı Şeker
35 Su Bardağı Su
Vezir Parmağı Yapılışı
Yağı eritip soğumasını bekleyin 1 kadeh şeker ek edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üstüne sürülmek üzere ayırdıktan daha sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizinÇatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten daha sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye değin pişirinSıcak şerbet üstüne dökülüp soğutulduktan daha sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun *