iltasyazilim
FD Üye
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin ( yumuşatılmış )
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Alabildiğince un
Üzeri için ;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*12 damla limon
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler bir kabın içerisinde hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur Hamurdan küçük bir parça kopartılarak parmak şekli verilir Ayrı bir kaba koymuş olduğumuz irmiğe bulanarak fırın kabına dizilir Üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirilir Şerbeti için; toz şeker ve su kaynatılır Ocaktan indirmeden 2 dk önce limon sıkılır Fırından çıkan hamurumuz tamamen soğuyuncaya kadar beklenir Şerbetimiz ılınınca hamurumuzun üzerine dökülür Servis edilir Afiyet olsun
*1 paket margarin ( yumuşatılmış )
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Alabildiğince un
Üzeri için ;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için ;
*4 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*12 damla limon
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler bir kabın içerisinde hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur Hamurdan küçük bir parça kopartılarak parmak şekli verilir Ayrı bir kaba koymuş olduğumuz irmiğe bulanarak fırın kabına dizilir Üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirilir Şerbeti için; toz şeker ve su kaynatılır Ocaktan indirmeden 2 dk önce limon sıkılır Fırından çıkan hamurumuz tamamen soğuyuncaya kadar beklenir Şerbetimiz ılınınca hamurumuzun üzerine dökülür Servis edilir Afiyet olsun