Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin ( yumuşatılmış )
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Alabildiğince un

Üzeri için ;


*1 su bardağı irmik

Şerbeti için ;


*4 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*12 damla limon

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler bir kabın içerisinde hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur Hamurdan küçük bir parça kopartılarak parmak şekli verilir Ayrı bir kaba koymuş olduğumuz irmiğe bulanarak fırın kabına dizilir Üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirilir Şerbeti için; toz şeker ve su kaynatılır Ocaktan indirmeden 2 dk önce limon sıkılır Fırından çıkan hamurumuz tamamen soğuyuncaya kadar beklenir Şerbetimiz ılınınca hamurumuzun üzerine dökülür Servis edilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,912Kullanıcılar
hizanixxxSon üye
Üst Alt