Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vezir Parmağı

Vezir Parmağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı un
*125 gram margarin
*5 adet yumurta
*1 paket vanilya
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:


*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için:


*Sıvı yağ

Süslemek için:


*Antep fıstığı

Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı İlk olarak Şerbeti hazırlanır şeker ve suyu kaynat Ocaktan almaya yakın limon suyu koy soğumaya bırak Bir Tencereye su koy içine margarin at ve erit kaynayınca içine elenmiş un kat hızlı karıştırarak pişir Hamuru başka bir kaseye al soğut Geniş tencereye kızartmak için sıvı yağ koy ve kızma noktasına gelmeden ısıt Sonra da yağ eli yakmayacak kadar soğumaya bırak Bundaki amaç vezir parmaklarının içini alarak pişmesini ile pürüzsüz bir kıvamda kızarmasını sağlamak Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kır iyice karıştır Limon kabuğu rendele hamura kat Vanilyası ile yağı ekle ve yoğur Ilıyan sıvı yağını tekrar ocağa al kızdır Elde ettiğin hamurdan parçalar kopart parmak gibi şekil ver kızgın yağda kızart soğuk şerbete at ve 35 dakika bekletip al sunum tabağına geçir Afiyet olsun )
 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt