iltasyazilim
FD Üye
Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*125 gram margarin
*5 adet yumurta
*1 paket vanilya
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Süslemek için:
*Antep fıstığı
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı İlk olarak Şerbeti hazırlanır şeker ve suyu kaynat Ocaktan almaya yakın limon suyu koy soğumaya bırak Bir Tencereye su koy içine margarin at ve erit kaynayınca içine elenmiş un kat hızlı karıştırarak pişir Hamuru başka bir kaseye al soğut Geniş tencereye kızartmak için sıvı yağ koy ve kızma noktasına gelmeden ısıt Sonra da yağ eli yakmayacak kadar soğumaya bırak Bundaki amaç vezir parmaklarının içini alarak pişmesini ile pürüzsüz bir kıvamda kızarmasını sağlamak Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kır iyice karıştır Limon kabuğu rendele hamura kat Vanilyası ile yağı ekle ve yoğur Ilıyan sıvı yağını tekrar ocağa al kızdır Elde ettiğin hamurdan parçalar kopart parmak gibi şekil ver kızgın yağda kızart soğuk şerbete at ve 35 dakika bekletip al sunum tabağına geçir Afiyet olsun )
*3 su bardağı un
*125 gram margarin
*5 adet yumurta
*1 paket vanilya
*3 su bardağı su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Süslemek için:
*Antep fıstığı
Vezir Parmağı Tarifi Yapılışı İlk olarak Şerbeti hazırlanır şeker ve suyu kaynat Ocaktan almaya yakın limon suyu koy soğumaya bırak Bir Tencereye su koy içine margarin at ve erit kaynayınca içine elenmiş un kat hızlı karıştırarak pişir Hamuru başka bir kaseye al soğut Geniş tencereye kızartmak için sıvı yağ koy ve kızma noktasına gelmeden ısıt Sonra da yağ eli yakmayacak kadar soğumaya bırak Bundaki amaç vezir parmaklarının içini alarak pişmesini ile pürüzsüz bir kıvamda kızarmasını sağlamak Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kır iyice karıştır Limon kabuğu rendele hamura kat Vanilyası ile yağı ekle ve yoğur Ilıyan sıvı yağını tekrar ocağa al kızdır Elde ettiğin hamurdan parçalar kopart parmak gibi şekil ver kızgın yağda kızart soğuk şerbete at ve 35 dakika bekletip al sunum tabağına geçir Afiyet olsun )