iltasyazilim
FD Üye
OYMAAĞAÇ KEBABI (SAMSUN VEZİRKÖPRÜ)
Adını verdiği Oymaağaç köyünde yapılan Oymaağaç kebabıMayısKasım ayları arasında yapılarak hem sıcak hem soğuk olarak yenir Oğlak etinden yapılan kebap Vezirköprü'nün en eski damak zevkinden biridirKebap özel yapılmış bacada Kebap odasında yaklaşık 34 saat'de büyük bir özenle çevrilerek pişirilirAynı anda 5 oğlağınçevrilerek pişirilmesi sonucu eriyen yağlar bir kapda toplanır Kebap odasına gelen herkes tiridine banarak büyük bir zevke yer Bu kebap asırlardır geleneksel bir yemek olarak yaşatılır
ALINTI
Adını verdiği Oymaağaç köyünde yapılan Oymaağaç kebabıMayısKasım ayları arasında yapılarak hem sıcak hem soğuk olarak yenir Oğlak etinden yapılan kebap Vezirköprü'nün en eski damak zevkinden biridirKebap özel yapılmış bacada Kebap odasında yaklaşık 34 saat'de büyük bir özenle çevrilerek pişirilirAynı anda 5 oğlağınçevrilerek pişirilmesi sonucu eriyen yağlar bir kapda toplanır Kebap odasına gelen herkes tiridine banarak büyük bir zevke yer Bu kebap asırlardır geleneksel bir yemek olarak yaşatılır
ALINTI