Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Veznedar dayanamadı, 2 milyonluk zimmeti mektupta itiraf etti

Veznedar dayanamadı, 2 milyonluk zimmeti mektupta itiraf etti
0
57

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Veznedar%2Ddayanamadi%2D2%2Dmilyonluk%2Dzimmeti%C2%A0mektupta%2Ditiraf%C2%A0etti%2D236541%2Ejpg

Bankada veznedar olarak çalışan Feyzullah K., geçtiğimiz aylarda bir istifa dilekçesi ve bir mektup bırakarak ortadan kayboldu.

Feyzullah K., mektubunda kendisinin kasaya 277 bin lira borcunun olduğunu, öteki çalışanların da ne kadar borçlarının olduğunu söyleyeceğini, hiç kimsenin suçsuz olmadığını açıkladı. Bunun üzerine vezne müdürü, Teftiş Şurası Başkanlığı'nı arayarak kasada yüklü bir açık olduğunu ve işçinin istifa ederek ortadan kaybolduğu ihbarında bulundu. 
İKİ MİLYONLUK AÇIK

Müfettişlerin yaptığı incelemede, banka müşterisi bir firmanın mevduat hesabına yatırılmak üzere bankaya verdiği paralanın, veznenin kasasına fiziki olarak girmediği, kasada paranın noksan olduğuna dair işçi tarafından rastgele bir bildirimde bulunulmadığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin kasadan yaklaşık 2 milyon 63 bin lira zimmetlerine geçirdiği tespit edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında vezne yetkilisi Hakan K.'nin tabirine başvuruldu. Hakan K. sözünde kasadaki açıktan kendisinin ve öteki vezne sorumlusu Feyzullah K.'nın sorumlu olduğunu itiraf etti.

Yaklaşık 4-5 yıldır kasadan fizikken almak suretiyle zimmetlerine para geçirdiklerini anlatan Hakan K. "İlk başlarda ufak ölçülerde başladık.

Zimmet aksiyonu sonucunda oluşan kasa açığının bir müddet sonra kapatılamayacak bir hal aldı. Paraları poşete yahut cebimize koyarak vezne dışına çıkarıyorduk" dedi. Hakan K., savcılık sözünün akabinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'DAYANAMADIM, İSTİFA ETTİM'

Kuşkulu Feyzullah K. ise, Hakan K.'nin ise çok sık nakit para alması sebebiyle onun zimmetine geçirdiği para ölçüsünü bilemediğini, gerçekleştirdikleri zimmet sebebiyle vezne kasasında oluşan noksanın, gün içerisinde türlü kurumlardan toplanan ve fiziki olarak vezneye teslim edilen paraları kasadaki fiziki paraya eklemek suretiyle gizlediklerini kaydetti.

Kasadaki açığı artık gizleyemediklerini anlatan Feyzullah K., "Artık parayı yerine koymaya da çalışmadık. Ben de dayanamayıp istifa ettim" dedi.

İki şüpheliye yardım eden iki çalışan daha tespit edildi. Kasa yetkilisi Hakan K., vazifelisi Feyzullah K. ve iki memur hakkında "zimmete para geçirme" hatasından dava açıldı.

Dilek Yaman/Sabah

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,280Kullanıcılar
xirtermSon üye
Üst Alt