adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
İrlanda ve İskoçça dillerinde "yaşam suyu" anlamına gelen viski, günümüzde en fazla İskoçya, İrlanda, Kanada ve ABD’de üretilir. Tahılların damıtılması ile elde edilen viski, ülkemizde de adı en fazla duyulan alkollü içkilerden birisidir.
Tahıl maltının mayalandırılması ve sonrasında da damıtılması ile elde edilen viski hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.
Viski Nasıl İçilir? 1
Viski, ülkemizde de adı duyulan bir alkollü içecektir. Farklı markalarda üretilen bu içecekler hakkında jb viski nasıl içilir ya da ballantines viski nasıl içilir şeklinde çok sayıda soru mevcuttur. Bu soruların tümüne yanıt olarak sizlerle viski nasıl içilir konusunda bazı maddeleri paylaşmak istiyoruz.
Viski içimi konusunda genelde su eklenmez, düşüncesi vardır. Ancak bu düşünce yanlıştır. Alkol oranı yüksek olan viskilerin içimleri sırasında alışkın olmayanlar boğazlarında bir yanma hisseder. Bu yanma hissi, çoğu zaman içeceğin tadını alamamaya neden olur. Viski aromalarının ortaya çıkması için belli bir miktarda su eklemesi yapılabilir.
Viski içine su eklemek ile buz eklemek aynı şey değildir. Buz viskinin ısısını düşürürken aromalarını ortaya çıkarmaz. Eğer sadece viskinin ısısını düşürmek isterseniz bir kaç buz küpü eklemesi yapabilirsiniz. Ancak hem ısısını düşürmek hem de aromasını ortaya çıkarmak için su eklemesi yapmak isterseniz, soğuk su eklemesi yapabilirsiniz.
Viski içerken kullanılan bardak da çok önemlidir. Viskinin tam tadını alabilmek için cam bardak kullanmanızı öneririz. Özel geniş, viski bardakları ile yudum yudum içilen viskinin tadını başka hiç bir bardakta alamazsınız.
Viski ile birlikte bütünleşen her hangi bir meze yoktur. Bu özel içeceğin yanında meze olarak fındık, fıstık, kaju fıstığı gibi tuzlu kuruyemişlerden tüketebilirsiniz. Eğer tuzlu yerine tatlı bir şeyler yemek isterseniz, bitter ya da sütlü çikolata da tüketebilirsiniz.
Viskiyi kola ile birlikte karıştırarak da içebilirsiniz. Bu şekilde tüketiminde de yanında çikolata ile birlikte çok hoş bir ikili oluşturuyor.
Viski nasıl içilir mezesi nedir, konusuna kısaca değindikten sonra şimdi yine kısa bir şekilde viskinin yapılışına değinmek istiyoruz.
Viski Nasıl İçilir? 2
Viski Nasıl Yapılır?
Viski, yapım aşamalarına göre 3 kategoride incelenebilir. Genel olarak tahılların mayalandırılması ve daha sonra damıtılması ile elde edilen viskinin damıtılma aşamasındaki farklılıklar çeşitlerini ortaya çıkarıyor. Sek ya da sulu olarak tüketilebilen bu viski çeşitleri ve yapım aşamalarındaki değişiklikleri sizlerle paylaşıyoruz.
Bourbon viski: Tahılların mayalandırılmasından sonra sadece bir kere damıtılması ile elde edilir. Genelde ABD’de üretilen viskiler bu şekildedir.
Scotch viski: Mayalamanın ardından iki kere damıtılır. Yapım aşamasında kullanılan tahıllar damıtılmadan önce açık ateşte kurutulur. Bu sırada ateşin dumanı tahıllara siner. Bu viski çeşitlerinde içim sırasında hafif bir yanık kokusu hissedilebilir.
Irish whisky: Bu viskinin yapımında tahılları kurutmak için saç ateşinde tahıllar kurutulur. Ateşe maruz kalmadığı için duman kokusu sinmez ve içim sırasında daha hoş aromalar gelir. Damıtma aşamasında ise üç kere damıtılır.
Viski Nasıl İçilir? 3
Günümüzde en fazla tüketilen viski çeşitleri bunlardır. Damıtılma aşamalarının yanında tahılların kurutulmasında da farklı yöntemler uygulanan bu viski çeşitlerinin her birinin içimi de farklıdır. Kendi damak tadınıza uygun şekilde kola, su ile alkol oranını düşürebilir ya da sek olarak yanında kuruyemişler ile tüketebilirsiniz. Sade buz ekleyerek de tüketebileceğiniz viskilerin tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Alkolün etkisi ile mide problemleri yaşayabilir ya da daha büyük sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.
Tahıl maltının mayalandırılması ve sonrasında da damıtılması ile elde edilen viski hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.
Viski Nasıl İçilir? 1
Viski, ülkemizde de adı duyulan bir alkollü içecektir. Farklı markalarda üretilen bu içecekler hakkında jb viski nasıl içilir ya da ballantines viski nasıl içilir şeklinde çok sayıda soru mevcuttur. Bu soruların tümüne yanıt olarak sizlerle viski nasıl içilir konusunda bazı maddeleri paylaşmak istiyoruz.
Viski içimi konusunda genelde su eklenmez, düşüncesi vardır. Ancak bu düşünce yanlıştır. Alkol oranı yüksek olan viskilerin içimleri sırasında alışkın olmayanlar boğazlarında bir yanma hisseder. Bu yanma hissi, çoğu zaman içeceğin tadını alamamaya neden olur. Viski aromalarının ortaya çıkması için belli bir miktarda su eklemesi yapılabilir.
Viski içine su eklemek ile buz eklemek aynı şey değildir. Buz viskinin ısısını düşürürken aromalarını ortaya çıkarmaz. Eğer sadece viskinin ısısını düşürmek isterseniz bir kaç buz küpü eklemesi yapabilirsiniz. Ancak hem ısısını düşürmek hem de aromasını ortaya çıkarmak için su eklemesi yapmak isterseniz, soğuk su eklemesi yapabilirsiniz.
Viski içerken kullanılan bardak da çok önemlidir. Viskinin tam tadını alabilmek için cam bardak kullanmanızı öneririz. Özel geniş, viski bardakları ile yudum yudum içilen viskinin tadını başka hiç bir bardakta alamazsınız.
Viski ile birlikte bütünleşen her hangi bir meze yoktur. Bu özel içeceğin yanında meze olarak fındık, fıstık, kaju fıstığı gibi tuzlu kuruyemişlerden tüketebilirsiniz. Eğer tuzlu yerine tatlı bir şeyler yemek isterseniz, bitter ya da sütlü çikolata da tüketebilirsiniz.
Viskiyi kola ile birlikte karıştırarak da içebilirsiniz. Bu şekilde tüketiminde de yanında çikolata ile birlikte çok hoş bir ikili oluşturuyor.
Viski nasıl içilir mezesi nedir, konusuna kısaca değindikten sonra şimdi yine kısa bir şekilde viskinin yapılışına değinmek istiyoruz.
Viski Nasıl İçilir? 2
Viski Nasıl Yapılır?
Viski, yapım aşamalarına göre 3 kategoride incelenebilir. Genel olarak tahılların mayalandırılması ve daha sonra damıtılması ile elde edilen viskinin damıtılma aşamasındaki farklılıklar çeşitlerini ortaya çıkarıyor. Sek ya da sulu olarak tüketilebilen bu viski çeşitleri ve yapım aşamalarındaki değişiklikleri sizlerle paylaşıyoruz.
Bourbon viski: Tahılların mayalandırılmasından sonra sadece bir kere damıtılması ile elde edilir. Genelde ABD’de üretilen viskiler bu şekildedir.
Scotch viski: Mayalamanın ardından iki kere damıtılır. Yapım aşamasında kullanılan tahıllar damıtılmadan önce açık ateşte kurutulur. Bu sırada ateşin dumanı tahıllara siner. Bu viski çeşitlerinde içim sırasında hafif bir yanık kokusu hissedilebilir.
Irish whisky: Bu viskinin yapımında tahılları kurutmak için saç ateşinde tahıllar kurutulur. Ateşe maruz kalmadığı için duman kokusu sinmez ve içim sırasında daha hoş aromalar gelir. Damıtma aşamasında ise üç kere damıtılır.
Viski Nasıl İçilir? 3
Günümüzde en fazla tüketilen viski çeşitleri bunlardır. Damıtılma aşamalarının yanında tahılların kurutulmasında da farklı yöntemler uygulanan bu viski çeşitlerinin her birinin içimi de farklıdır. Kendi damak tadınıza uygun şekilde kola, su ile alkol oranını düşürebilir ya da sek olarak yanında kuruyemişler ile tüketebilirsiniz. Sade buz ekleyerek de tüketebileceğiniz viskilerin tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Alkolün etkisi ile mide problemleri yaşayabilir ya da daha büyük sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.