Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişne Dolgulu Kalp Kurabiye

Vişne Dolgulu Kalp Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vişne
1 paket (reçel için)
Satın Al
Toz şeker
1 kg (reçel için)
Limon
12 adet (reçel için)
Tereyağı
125 gr (kurabiye için)
Pudra şekeri
12 su bardağı (kurabiye için)
Limon kabuğu rendesi
1 adet (kurabiye için)
Ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı (kurabiye için)
Yumurta akı
1 adet (kurabiye için)
Un
3 su bardağı (kurabiye için)
Vanilya
1 paket (kurabiye için)
Kabartma tozu
1 paket (kurabiye için)
Kalpli kurabiye kalıbı
2 farklı boy



SuperFresh Vişneleri bir tencereye alın

Üzerine şekeri ilave edip kaynamaya bırakın

Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu sıkın

30 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın

Tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini hamur yoğuracağınız kaba alıp 34 dakika krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımı ile çırpın

Çırpmaya devam ederken sıvı yağı ilave edin

Yumurta akını da ilave ettikten sonra tüm malzemeler iyice birbirine karışana kadar çırpma işlemine devam edin

Başka bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin

Elemiş olduğunuz unu karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun

Hamuru streçleyip yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın

Hamuru ikiye ayırıp hafif unlu tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın

Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli çıkarıp ince spatula ile hafif yağlı tepsiye aktarın

Kalan hamur parçalarını ikinci parçaya birleştirip tekrar açın ve kalp şekiller kesin ve yine tepsiye aktarın

Ufak kalp kalıbı ile de hamurun ortalarını kesip çıkarın İçi dolu ve boş kalplerin aynı sayıda olmasına dikkat edin

Tüm hamura şekil verildikten sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin

Soğuduktan sonra kalp kurabiyeye ortasına çok kenarlara az olacak kadar vişne reçelinden sürün ve içi boş çerçeve şeklinde olan kurabiyeyi üstüne kapatın

Tüm kurabiyeleri birleştirdikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edin


 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt