iltasyazilim
FD Üye
Vişne
1 paket (reçel için)
Satın Al
Toz şeker
1 kg (reçel için)
Limon
12 adet (reçel için)
Tereyağı
125 gr (kurabiye için)
Pudra şekeri
12 su bardağı (kurabiye için)
Limon kabuğu rendesi
1 adet (kurabiye için)
Ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı (kurabiye için)
Yumurta akı
1 adet (kurabiye için)
Un
3 su bardağı (kurabiye için)
Vanilya
1 paket (kurabiye için)
Kabartma tozu
1 paket (kurabiye için)
Kalpli kurabiye kalıbı
2 farklı boy
SuperFresh Vişneleri bir tencereye alın
Üzerine şekeri ilave edip kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu sıkın
30 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın
Tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini hamur yoğuracağınız kaba alıp 34 dakika krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımı ile çırpın
Çırpmaya devam ederken sıvı yağı ilave edin
Yumurta akını da ilave ettikten sonra tüm malzemeler iyice birbirine karışana kadar çırpma işlemine devam edin
Başka bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin
Elemiş olduğunuz unu karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru streçleyip yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın
Hamuru ikiye ayırıp hafif unlu tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın
Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli çıkarıp ince spatula ile hafif yağlı tepsiye aktarın
Kalan hamur parçalarını ikinci parçaya birleştirip tekrar açın ve kalp şekiller kesin ve yine tepsiye aktarın
Ufak kalp kalıbı ile de hamurun ortalarını kesip çıkarın İçi dolu ve boş kalplerin aynı sayıda olmasına dikkat edin
Tüm hamura şekil verildikten sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Soğuduktan sonra kalp kurabiyeye ortasına çok kenarlara az olacak kadar vişne reçelinden sürün ve içi boş çerçeve şeklinde olan kurabiyeyi üstüne kapatın
Tüm kurabiyeleri birleştirdikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edin
1 paket (reçel için)
Satın Al
Toz şeker
1 kg (reçel için)
Limon
12 adet (reçel için)
Tereyağı
125 gr (kurabiye için)
Pudra şekeri
12 su bardağı (kurabiye için)
Limon kabuğu rendesi
1 adet (kurabiye için)
Ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı (kurabiye için)
Yumurta akı
1 adet (kurabiye için)
Un
3 su bardağı (kurabiye için)
Vanilya
1 paket (kurabiye için)
Kabartma tozu
1 paket (kurabiye için)
Kalpli kurabiye kalıbı
2 farklı boy
SuperFresh Vişneleri bir tencereye alın
Üzerine şekeri ilave edip kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu sıkın
30 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın
Tereyağını, pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini hamur yoğuracağınız kaba alıp 34 dakika krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımı ile çırpın
Çırpmaya devam ederken sıvı yağı ilave edin
Yumurta akını da ilave ettikten sonra tüm malzemeler iyice birbirine karışana kadar çırpma işlemine devam edin
Başka bir kaba unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin
Elemiş olduğunuz unu karışıma ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru streçleyip yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın
Hamuru ikiye ayırıp hafif unlu tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın
Büyük kalp kalıbı ile kesebildiğiniz kadar kalp şekli çıkarıp ince spatula ile hafif yağlı tepsiye aktarın
Kalan hamur parçalarını ikinci parçaya birleştirip tekrar açın ve kalp şekiller kesin ve yine tepsiye aktarın
Ufak kalp kalıbı ile de hamurun ortalarını kesip çıkarın İçi dolu ve boş kalplerin aynı sayıda olmasına dikkat edin
Tüm hamura şekil verildikten sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Soğuduktan sonra kalp kurabiyeye ortasına çok kenarlara az olacak kadar vişne reçelinden sürün ve içi boş çerçeve şeklinde olan kurabiyeyi üstüne kapatın
Tüm kurabiyeleri birleştirdikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edin