iltasyazilim
FD Üye
Vişne Hoşafı (Komposto) Tarifi İçin Malzemeler
*500 ml vişne
*2 litre kaynar su
*1 su bardagından biraz fazla şeker
*1 çay kaşıgı limon tuzu
Vişne Hoşafı (Komposto) Tarifi Yapılışı
Tencereye 1 su bardağı şeker koy üzerine 2 lt ketilda su kaynat şekerin üzerine dök ocağa al şeker eriyene kadar karıştır Eridikten sonra 5 dk daha kaynat içine vişneleri ve 1 çay kaşığı limon tuzu koy vişneler piştikçe su üzerine çıkacak 3 dk su üstünde kaynat ve kapat Piştiğinde vişne koyu kırmızı rengini verecek vişneler fazla pişirme yoksa vişne büzüşür güzel olmaz Suyu çok koyarsanız da rengi kırmızı olmaz Vişne rengine göre su eklemesi yapın Piştikten sonra oda sıcaklığında ılısın sonra dolapta soğusun İster yaz havalarında ister acılı yemek yanında isterse iftar sofralarda buz gibi koyu renkli vişne hoşafınız hazır olsun Biz buna hoşaf deriz bazıları komposto bazıları da vişne suyu der Yöre yöre isim değişir Ben şimdi soğudu bardağa koyup içeceğim Siz yemek yanında içecekseniz kaselerin içinde servis yapabilirsiniz
Şimdi vişneler daha çıkmadı ben gecen yaz kışlık olarak yaptım şişelerde 500mllik hazır su aldım sularını boşaltım boş şişenin içine yıkanmış vişneleri koydum üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyup derin dondurucuda sakladım Sadece şeker ve vişneyi şişeye koyup kapatın Resimdeki su şişesindeki kışlık yaptığım vişne sizde vişneler çıkınca pet şişelere vişne koyup buzluğa atabilirsiniz Afiyet olsun Hoşçakalın
*500 ml vişne
*2 litre kaynar su
*1 su bardagından biraz fazla şeker
*1 çay kaşıgı limon tuzu
Vişne Hoşafı (Komposto) Tarifi Yapılışı
Tencereye 1 su bardağı şeker koy üzerine 2 lt ketilda su kaynat şekerin üzerine dök ocağa al şeker eriyene kadar karıştır Eridikten sonra 5 dk daha kaynat içine vişneleri ve 1 çay kaşığı limon tuzu koy vişneler piştikçe su üzerine çıkacak 3 dk su üstünde kaynat ve kapat Piştiğinde vişne koyu kırmızı rengini verecek vişneler fazla pişirme yoksa vişne büzüşür güzel olmaz Suyu çok koyarsanız da rengi kırmızı olmaz Vişne rengine göre su eklemesi yapın Piştikten sonra oda sıcaklığında ılısın sonra dolapta soğusun İster yaz havalarında ister acılı yemek yanında isterse iftar sofralarda buz gibi koyu renkli vişne hoşafınız hazır olsun Biz buna hoşaf deriz bazıları komposto bazıları da vişne suyu der Yöre yöre isim değişir Ben şimdi soğudu bardağa koyup içeceğim Siz yemek yanında içecekseniz kaselerin içinde servis yapabilirsiniz
Şimdi vişneler daha çıkmadı ben gecen yaz kışlık olarak yaptım şişelerde 500mllik hazır su aldım sularını boşaltım boş şişenin içine yıkanmış vişneleri koydum üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyup derin dondurucuda sakladım Sadece şeker ve vişneyi şişeye koyup kapatın Resimdeki su şişesindeki kışlık yaptığım vişne sizde vişneler çıkınca pet şişelere vişne koyup buzluğa atabilirsiniz Afiyet olsun Hoşçakalın