iltasyazilim
FD Üye
Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Jöle için:
1 paket vişne aromalı bitkisel jel 2 5 çay bardağı kaynar su 2 5 çay bardağı soğuk su 1 kase susuz vişne Muhallebisi için:
1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Arası için:
Bisküvi Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı
Öncelikle jöleyi bir kap içinde kaynar su ile karıştırıp iyice erimesini sağlayın Ardından soğuk suyu ilave ederek hızlıca karıştırın ve kelepçeli kek kalıbına dökün Üzerine vişne tanelerini dizin ve donması için buzdolabına kaldırın Bu sırada muhallebisi için vanilya hariç diğer gerekli olan malzemeleri karıştırarak pişirin Pişen muhallebiye vanilyayı ekleyip karıştırın ve muhallebiyi soğumaya bırakın Ara ara karıştırarak soğutursanız muhallebinin kabuk tutmasını engellersiniz Muhallebi soğurken donmuş olan jölenim üzerine bisküvileri dizin Ben petibör bisküvi kullandım ama siz herhangi bir bisküvi de kullanabilirsiniz Soğuyan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız zaman kalıbı tabağa ters çevirip kelepçeyi açın Tatlınızı dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Jöle için:
1 paket vişne aromalı bitkisel jel 2 5 çay bardağı kaynar su 2 5 çay bardağı soğuk su 1 kase susuz vişne Muhallebisi için:
1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Arası için:
Bisküvi Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı
Öncelikle jöleyi bir kap içinde kaynar su ile karıştırıp iyice erimesini sağlayın Ardından soğuk suyu ilave ederek hızlıca karıştırın ve kelepçeli kek kalıbına dökün Üzerine vişne tanelerini dizin ve donması için buzdolabına kaldırın Bu sırada muhallebisi için vanilya hariç diğer gerekli olan malzemeleri karıştırarak pişirin Pişen muhallebiye vanilyayı ekleyip karıştırın ve muhallebiyi soğumaya bırakın Ara ara karıştırarak soğutursanız muhallebinin kabuk tutmasını engellersiniz Muhallebi soğurken donmuş olan jölenim üzerine bisküvileri dizin Ben petibör bisküvi kullandım ama siz herhangi bir bisküvi de kullanabilirsiniz Soğuyan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin Servis yapacağınız zaman kalıbı tabağa ters çevirip kelepçeyi açın Tatlınızı dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun