iltasyazilim
FD Üye
Vişne Konsantresi Tarifi İçin Malzemeler
*7 kg vişne
*İnce bir tülbent
*Su
Vişne Konsantresi Tarifi Yapılışı
Vişneler saplarından ayıklandıktan sonra yıkanıp tencereye alınır, vişnelerle aynı hizaya kadar su doldurulur ve kaynamaya bırakılır, vişneler iyice ezilip kendini bırakınca soğumaya bırakılır, soğuyunca ince bir tülbentin içine aktarılır ve iyice sıkıp suyu çıkarılır geriye çekirdekleri ve kabukları kalacak kadar iyice sıkılır ve tekrar kaynamaya bırakılır kaynadığında varsa bir eski usûl maşrabanın içine sıcak su ile çalkalanmış kavanoz koyup varsa kavanozun ağına bir huni yerleştirip kepçeyle doldurup hiç beklemeden kapaklarını kapatıp ters çevirip bir gece beklenir ve ışık almayan yerde saklanır kış boyu afiyetle tüketilir
*7 kg vişne
*İnce bir tülbent
*Su
Vişne Konsantresi Tarifi Yapılışı
Vişneler saplarından ayıklandıktan sonra yıkanıp tencereye alınır, vişnelerle aynı hizaya kadar su doldurulur ve kaynamaya bırakılır, vişneler iyice ezilip kendini bırakınca soğumaya bırakılır, soğuyunca ince bir tülbentin içine aktarılır ve iyice sıkıp suyu çıkarılır geriye çekirdekleri ve kabukları kalacak kadar iyice sıkılır ve tekrar kaynamaya bırakılır kaynadığında varsa bir eski usûl maşrabanın içine sıcak su ile çalkalanmış kavanoz koyup varsa kavanozun ağına bir huni yerleştirip kepçeyle doldurup hiç beklemeden kapaklarını kapatıp ters çevirip bir gece beklenir ve ışık almayan yerde saklanır kış boyu afiyetle tüketilir