iltasyazilim
FD Üye
Vişne Likörü Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg vişne
*750 gr şeker
likör baharatları;
*çubuk tarçın
*karanfil
*zencefil kökü
*muskat
Vişne Likörü Yapımı Tarifi Yapılışı Kavanoza önce vişne üzerine biraz şeker, tekrar vişne tekrar şeker ilavesi ile doldurulur ve güneşe konur şeker eriyene kadar çalkalanır ve akşamları içeri alınıp sabah güneşe konur
Şeker eridikten sonra likör baharatları ilave edilerek yaklaşık 2 ay kadar serin bir yerde bekletilirsonra baharatlar çıkartılır
Baharatçılardan likör baharatı olarak bulabilirsiniz
Bu oranlardan istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz yaptığınız ölçülere göre baharat miktarı ayarlanmalıdır
Ben 2 kg vişne ölçüsü ile yapıyorum Bu miktar için;
*34 nuskat
*67 karanfil
*23 çubuk tarçın
*2 zencefil
kullandım
Servis için hazırlarken*eczaneden alınan likör için alkol den
1 su bardağı alkol,*2 su bardağı su,*1 su bardağı vişneden hazırladığımız konsantreden konarak karıştırılır
Bu oranda isteğinize göre su ve konsantre oranı değişebilir
*1 kg vişne
*750 gr şeker
likör baharatları;
*çubuk tarçın
*karanfil
*zencefil kökü
*muskat
Vişne Likörü Yapımı Tarifi Yapılışı Kavanoza önce vişne üzerine biraz şeker, tekrar vişne tekrar şeker ilavesi ile doldurulur ve güneşe konur şeker eriyene kadar çalkalanır ve akşamları içeri alınıp sabah güneşe konur
Şeker eridikten sonra likör baharatları ilave edilerek yaklaşık 2 ay kadar serin bir yerde bekletilirsonra baharatlar çıkartılır
Baharatçılardan likör baharatı olarak bulabilirsiniz
Bu oranlardan istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz yaptığınız ölçülere göre baharat miktarı ayarlanmalıdır
Ben 2 kg vişne ölçüsü ile yapıyorum Bu miktar için;
*34 nuskat
*67 karanfil
*23 çubuk tarçın
*2 zencefil
kullandım
Servis için hazırlarken*eczaneden alınan likör için alkol den
1 su bardağı alkol,*2 su bardağı su,*1 su bardağı vişneden hazırladığımız konsantreden konarak karıştırılır
Bu oranda isteğinize göre su ve konsantre oranı değişebilir