iltasyazilim
FD Üye
Vişne Likörü Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg vişne (vişne mevsimi ise taze vişnelerden yapabilirsiniz ya da Superfresh’in dondurulmuş vişnelerinden kullanabilirsiniz)
*500 ya da 750 gr toz şeker ( ben ekşi severim, ondan 500 gr kullandım)
*1 lt votka
*Eğer sert bir likör isterseniz 1 su bardağı saf alkol ya da konyak
*2 adet çubuk tarçın
*510 tane karanfil (ben karanfil aroması sevdiğim için 10 adet kullandım)
Vişne Likörü Tarifi Yapılışı Vişne mevsiminde yaparsanız vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın Öbür türlü 1 kg dondurulmuş vişne alın ve oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin Büyük bir kavanoza vişne, şeker ve bir tülbente sarılmış karanfil ile çubuk tarçını koyun Evinizin güneş alan bir yerine (balkonda masa üstüne koydum) kavanozu koyun Günde bir kaç defa kavanozu sallayın (şekerler eriyip vişneler hafifçe suyunu salana kadar) Benim yaptığım likörde bu işlem yaklaşık 10 gün sürdü Şekerler eriyip vişneler suyunu salınca alkolünü ilave edin, likörünüzü güneş görmeyen bir yerde (ben dolap içine koydum) yaklaşık bir ay kadar dinlendirin Likörünüz hazır, afiyet olsun
Not:Likörü kahve yanında servis edebilirsiniz, servis ederken içine vişne tanelerinden de koyabilirsiniz Artan vişne tanelerini kek ya da pasta yapımında kullanarak da değerlendirebilirsiniz
*1 kg vişne (vişne mevsimi ise taze vişnelerden yapabilirsiniz ya da Superfresh’in dondurulmuş vişnelerinden kullanabilirsiniz)
*500 ya da 750 gr toz şeker ( ben ekşi severim, ondan 500 gr kullandım)
*1 lt votka
*Eğer sert bir likör isterseniz 1 su bardağı saf alkol ya da konyak
*2 adet çubuk tarçın
*510 tane karanfil (ben karanfil aroması sevdiğim için 10 adet kullandım)
Vişne Likörü Tarifi Yapılışı Vişne mevsiminde yaparsanız vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın Öbür türlü 1 kg dondurulmuş vişne alın ve oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin Büyük bir kavanoza vişne, şeker ve bir tülbente sarılmış karanfil ile çubuk tarçını koyun Evinizin güneş alan bir yerine (balkonda masa üstüne koydum) kavanozu koyun Günde bir kaç defa kavanozu sallayın (şekerler eriyip vişneler hafifçe suyunu salana kadar) Benim yaptığım likörde bu işlem yaklaşık 10 gün sürdü Şekerler eriyip vişneler suyunu salınca alkolünü ilave edin, likörünüzü güneş görmeyen bir yerde (ben dolap içine koydum) yaklaşık bir ay kadar dinlendirin Likörünüz hazır, afiyet olsun
Not:Likörü kahve yanında servis edebilirsiniz, servis ederken içine vişne tanelerinden de koyabilirsiniz Artan vişne tanelerini kek ya da pasta yapımında kullanarak da değerlendirebilirsiniz