iltasyazilim
FD Üye
Vişne Prenses Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı yağsız süt
*2 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yemek kaşığı toz jelatin
*Yarım çay bardağı su
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben splenda kullanıyorum )
*67 damla vanilya aroması
*34 damla tereyağı aroması ( şart değil )
*45 damla çilek aroması
*Çay kaşığının ucuyla vişne rengi gıda boyası
Vişne Prenses Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ve kepeği kaynatıyoruz Bir yandan da jelatini suda eritiyoruz Kaynayan sütü ocaktan alıp jelatini içerisine koyup homojen olana kadar karıştırıyoruz Ardından tatlandırıcı, aromalar ve gıda boyasını ekliyoruz Hafifçe su ile ıslattığımız kaplara eşit bir şekilde boşaltıyoruz İlk piştiğinde kıvamı sulu oluyor ama dolapta 67 saat bekletince mükemmel kıvamına ulaşıyor En iyi kıvam için en iyisi daha uzun bekletmek Afiyet olsun
*2 su bardağı yağsız süt
*2 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yemek kaşığı toz jelatin
*Yarım çay bardağı su
*2 yemek kaşığı tatlandırıcı ( ben splenda kullanıyorum )
*67 damla vanilya aroması
*34 damla tereyağı aroması ( şart değil )
*45 damla çilek aroması
*Çay kaşığının ucuyla vişne rengi gıda boyası
Vişne Prenses Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ve kepeği kaynatıyoruz Bir yandan da jelatini suda eritiyoruz Kaynayan sütü ocaktan alıp jelatini içerisine koyup homojen olana kadar karıştırıyoruz Ardından tatlandırıcı, aromalar ve gıda boyasını ekliyoruz Hafifçe su ile ıslattığımız kaplara eşit bir şekilde boşaltıyoruz İlk piştiğinde kıvamı sulu oluyor ama dolapta 67 saat bekletince mükemmel kıvamına ulaşıyor En iyi kıvam için en iyisi daha uzun bekletmek Afiyet olsun