iltasyazilim
FD Üye
Vişne Reçelli Chesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*Eti Burçak bisküvi 3 paket
*100 gr tereyağ
Orta kreması için:
*200 ml krema
*400 gr labne
*1 su bardağı toz şeker
*2 yumurta
*1 paket vanilya
*1 tepeleme çorba kaşığı un
*1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
*1 çay bardağı vişne reçeli
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
*Beyaz çikolata
Vişne Reçelli Chesecake Tarifi Yapılışı Tabanı için; bisküviler rondodan çektiriyoruz Tereyağını eritip karışıma ekliyoruz Elimizle biraz karıştırıp karışımı kelepçeli kalıba döküyoruz Döktükten sonra iyice bastırarak eşit bir şekilde yayıyoruz Buzdolabında yarım saat bekletiyoruz Beklerken orta kremayı hazırlayalım kreması için; yumurta hariç tüm malzemeleri mikserle iyice kıvamını alıncaya kadar çırpıyoruz 2 yumurtayı da ayrı kapta çırpıp bu karışıma ekliyoruz ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz Kremayı buzdolabında beklettiğimiz bisküvili tabanın üzerine döküyoruz 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz (Fırında pişerken üzerinin çatlamaması için fırın içerisine bir kaba su koyuyoruz) Sosu için; su ve nişastayı karıştırıyoruz Üzerine vişne reçelini ekleyip ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz Ilımasını bekliyoruz fırından çıkıp soğuyan chesscakein üzerine vişneli sosu döküyoruz Kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz Üzerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süslüyoruz Buzdolabında 45 saat beklettikten sonra yemeye hazır Afiyetle
*
*Eti Burçak bisküvi 3 paket
*100 gr tereyağ
Orta kreması için:
*200 ml krema
*400 gr labne
*1 su bardağı toz şeker
*2 yumurta
*1 paket vanilya
*1 tepeleme çorba kaşığı un
*1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
*1 çay bardağı vişne reçeli
*1 su bardağı su
*1 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:
*Beyaz çikolata
Vişne Reçelli Chesecake Tarifi Yapılışı Tabanı için; bisküviler rondodan çektiriyoruz Tereyağını eritip karışıma ekliyoruz Elimizle biraz karıştırıp karışımı kelepçeli kalıba döküyoruz Döktükten sonra iyice bastırarak eşit bir şekilde yayıyoruz Buzdolabında yarım saat bekletiyoruz Beklerken orta kremayı hazırlayalım kreması için; yumurta hariç tüm malzemeleri mikserle iyice kıvamını alıncaya kadar çırpıyoruz 2 yumurtayı da ayrı kapta çırpıp bu karışıma ekliyoruz ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz Kremayı buzdolabında beklettiğimiz bisküvili tabanın üzerine döküyoruz 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz (Fırında pişerken üzerinin çatlamaması için fırın içerisine bir kaba su koyuyoruz) Sosu için; su ve nişastayı karıştırıyoruz Üzerine vişne reçelini ekleyip ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz Pişen sosu blenderdan geçiriyoruz Ilımasını bekliyoruz fırından çıkıp soğuyan chesscakein üzerine vişneli sosu döküyoruz Kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz Üzerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süslüyoruz Buzdolabında 45 saat beklettikten sonra yemeye hazır Afiyetle
*