iltasyazilim
FD Üye
Vişne Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Krema için:
*500 gr labne peyniri
*200 ml süt kreması
*1,5 bardak toz şeker
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Tabanı için;
*2 paket burçak bisküvi
*Arzuya göre fındık
*100 gr tereyağı
Vişneli sos için;
*1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış taze veya dondurulmuş vişne
*1 bardak su
*Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
*2,5 silme yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı su
Vişne Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı Bisküviler robottan un haline gelene kadar çekilir Bu arada tereyağı eritilir Arzuya göre ilave edeceğimiz fındıklar da robottan çekildikten sonra bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak altı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kaba boşaltılır Hiç boşluk kalmayacak ve üstü dümdüz olacak şekilde bir kaşık yardımıyla kalıba yayılır ve buzdolabında bekletilir
Labne peyniri ve krema bir kapta karıştırılır Toz şeker ilave edilir Birbiriyle özdeşleştikten sonra yumurtalar tek tek ilave edilir Her yumurtadan sonra mikserin düşük hızında karıştırmamız gerekecek En son un ve vanilya beraber eklenerek elle çırpılır Hazırlanan karışım kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200 derecede pişirilir Sonrasında 170 dereceye getirilerek 10 dakika daha pişirilir (Pişirme ayarı her fırına göre değiştiğinden süre fark edebilir Ben yaklaşık 1520 dakika pişirmek zorunda kaldım mesela) Sonrasında kek fırında 1 saat kadar bekletilir Süre sonunda hafif sallayarak cıvık kalıp kalmadığını kontrol edebiliriz veya kürdan testi ile kremanın pişip pişmediğine bakabiliriz Eğer istediğimiz kıvamda pişmedi ise 10 dakika 170 derecede biraz daha pişirip yine fırında bekletmemiz gerekecek Bunu ihtiyaten yazıyorum çünkü genelde pişmiş oluyor Eğer tam kıvamında ise dışarıda soğumaya bırakılır ve sos hazırlanır
Sos için; vişneler, su ve şeker ile ocağa alınıp kısık ateşte 5 dakika arada karıştırarak pişirilir Nişasta yarım bardak su ile bir kapta açılıp sosa yavaşça akıtarak eklenir Karıştırmaya devam edip kıvam alınca ılımaya bırakılır En son cheesecake’in üstüne hazırlanan sos eklenerek 1 gece buzdolabında dinlendirilir Lezzetle yiyeceğiniz harika bir tarif Afiyet olsun
*500 gr labne peyniri
*200 ml süt kreması
*1,5 bardak toz şeker
*4 yumurta
*4 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
Tabanı için;
*2 paket burçak bisküvi
*Arzuya göre fındık
*100 gr tereyağı
Vişneli sos için;
*1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış taze veya dondurulmuş vişne
*1 bardak su
*Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
*2,5 silme yemek kaşığı nişasta
*Yarım su bardağı su
Vişne Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı Bisküviler robottan un haline gelene kadar çekilir Bu arada tereyağı eritilir Arzuya göre ilave edeceğimiz fındıklar da robottan çekildikten sonra bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak altı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kaba boşaltılır Hiç boşluk kalmayacak ve üstü dümdüz olacak şekilde bir kaşık yardımıyla kalıba yayılır ve buzdolabında bekletilir
Labne peyniri ve krema bir kapta karıştırılır Toz şeker ilave edilir Birbiriyle özdeşleştikten sonra yumurtalar tek tek ilave edilir Her yumurtadan sonra mikserin düşük hızında karıştırmamız gerekecek En son un ve vanilya beraber eklenerek elle çırpılır Hazırlanan karışım kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200 derecede pişirilir Sonrasında 170 dereceye getirilerek 10 dakika daha pişirilir (Pişirme ayarı her fırına göre değiştiğinden süre fark edebilir Ben yaklaşık 1520 dakika pişirmek zorunda kaldım mesela) Sonrasında kek fırında 1 saat kadar bekletilir Süre sonunda hafif sallayarak cıvık kalıp kalmadığını kontrol edebiliriz veya kürdan testi ile kremanın pişip pişmediğine bakabiliriz Eğer istediğimiz kıvamda pişmedi ise 10 dakika 170 derecede biraz daha pişirip yine fırında bekletmemiz gerekecek Bunu ihtiyaten yazıyorum çünkü genelde pişmiş oluyor Eğer tam kıvamında ise dışarıda soğumaya bırakılır ve sos hazırlanır
Sos için; vişneler, su ve şeker ile ocağa alınıp kısık ateşte 5 dakika arada karıştırarak pişirilir Nişasta yarım bardak su ile bir kapta açılıp sosa yavaşça akıtarak eklenir Karıştırmaya devam edip kıvam alınca ılımaya bırakılır En son cheesecake’in üstüne hazırlanan sos eklenerek 1 gece buzdolabında dinlendirilir Lezzetle yiyeceğiniz harika bir tarif Afiyet olsun