iltasyazilim
FD Üye
Vişne Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*10 yemek kaşığı irmik
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 vanilya
Vişne sosu;
*1 su bardağı vişne
*2 su bardağı su
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı şeker (isteğe göre şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Vişne Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir
*Koyulaşınca vanilya tereyağı ve hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır
*Biz şekilli olsun diye tart kalıbını ıstatıp muhallebiyi koyduk
*Kalıpta yapmak şart değil borcama da koyabilirsiniz
*En az 34 saat kalıpta bekletip servis tabağına çevirin
*Sos içinİ vişneleri 1, 5 su bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın
*Ayırdığımız yarım bardak suyun içine nişastayı koyup eritin
*Kaynayan sosun içine nişastayı ekleyip karıştırın
*Koyulaşınca ocaktan alın
*Kalıptan çıkan irmik tatlısının ortasına sosu döküp süsleyin
*Ben beyaz çikolata rendesi ve antep fıstığı ile süsledim
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*10 yemek kaşığı irmik
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 vanilya
Vişne sosu;
*1 su bardağı vişne
*2 su bardağı su
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı şeker (isteğe göre şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Vişne Soslu İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir
*Koyulaşınca vanilya tereyağı ve hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır
*Biz şekilli olsun diye tart kalıbını ıstatıp muhallebiyi koyduk
*Kalıpta yapmak şart değil borcama da koyabilirsiniz
*En az 34 saat kalıpta bekletip servis tabağına çevirin
*Sos içinİ vişneleri 1, 5 su bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın
*Ayırdığımız yarım bardak suyun içine nişastayı koyup eritin
*Kaynayan sosun içine nişastayı ekleyip karıştırın
*Koyulaşınca ocaktan alın
*Kalıptan çıkan irmik tatlısının ortasına sosu döküp süsleyin
*Ben beyaz çikolata rendesi ve antep fıstığı ile süsledim