iltasyazilim
FD Üye
Baharın gelmesiyle birlikte formunu korumak isteyenler için
Malzemeler
200 gram ıspanak yaprağı
1 demet roka
1 adet göbek salata
1 demet taze soğan
1 adet salatalık
Yarım çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
200 gram hindi füme
1 çay bardağı nar tanesi
Tuz
Vişne sosu için:
200 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın Daha sonra salata kasesine alıp, tuzunu ayarlayın Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirin Suyu ilave edip haşlayın Şehriye soğuyunca salatanın üzerine ekleyin Dilimlenmiş hindi fümeyi ekleyip, nartanelerini serpiştirin Sosu hazırlamak için vişne, sirke ve zeytinyağını blenderden geçirin Salatanın üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
Malzemeler
200 gram ıspanak yaprağı
1 demet roka
1 adet göbek salata
1 demet taze soğan
1 adet salatalık
Yarım çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
200 gram hindi füme
1 çay bardağı nar tanesi
Tuz
Vişne sosu için:
200 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın Daha sonra salata kasesine alıp, tuzunu ayarlayın Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirin Suyu ilave edip haşlayın Şehriye soğuyunca salatanın üzerine ekleyin Dilimlenmiş hindi fümeyi ekleyip, nartanelerini serpiştirin Sosu hazırlamak için vişne, sirke ve zeytinyağını blenderden geçirin Salatanın üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun