iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Arzuya göre vanilya veya limon aroması
Kedidili (savoiardi) bisküvi
Vişneli sos için
3 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayınkupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 45 tane ekleyin(bisküvileri süt vb ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır)
Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın
Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin
Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katınPişen muhallebinizi kuplara paylaştırın
Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün
Buzdolabında soğutun
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Arzuya göre vanilya veya limon aroması
Kedidili (savoiardi) bisküvi
Vişneli sos için
3 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayınkupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 45 tane ekleyin(bisküvileri süt vb ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır)
Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın
Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin
Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katınPişen muhallebinizi kuplara paylaştırın
Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün
Buzdolabında soğutun