iltasyazilim
FD Üye
Vişne Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler Patates topları için :
*1 kilo patates
*2 su bardağı un
*300 gr taze veya dondurulmuş vişne ( eğer dondurulmuş vişne seçiyorsunuz – sadece vişne kullanacaksınız, vişne suyu değil)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ekmek kırıntıları ( 200 gr)
*yarım su bardağı toz şeker ( 100 gr)
*1 paket vanilya şekeri
Vişne sosu için :
*300 gr vişne ( veya sadece vişne suyu)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*250 ml su
*1 yemek kaşığı mısır nişasta
Vişne Soslu Patates Topları Tarifi Yapılışı Patates kabuk ile pişiriyoruz ve sonra (sonra kabuk soymak gerekiyor) ve sıcak patates’ den püre yapıyoruz ve o zaman un karıştırıyoruz ( bir su bardağı un hemen ekliyoruz ve diğer yavaşça ekliyoruz)
Hamuru yoğurmak başlıyoruz ( yumuşak ve yapışkan olmak istiyoruz) Sonra topları yapmak başlıyoruz ve içinde 3 – 4 vişne koyuyoruz Eğer küçük toplar yapıyorsunuz daha iyi olacak
Bu şekilde hazırlanmış topları pişiriyoruz kaynar su içinde Hazır topları yüzeye gelecekler
Aynı zamanda toz şeker, vanilya şeker ve ekmek kırıntıları tavada koyuyoruz kızartmak için ve bunu sıcak topları üstüne koyuyoruz
Ayrıca, vişne sosu koyabilirsiniz üstüne Vişne sosu kolay bir şekilde yapabilirsiniz
Vişne ( veya vişne suyu) toz şeker birlikte pişiriyoruz Kaynayınca mısır nişasta ekliyoruz ( biraz su içine eritilmiş) ve sürekli karıştıyoruz sonuna kadar ( 1 2 dakika)
Afiyet olsun!
*1 kilo patates
*2 su bardağı un
*300 gr taze veya dondurulmuş vişne ( eğer dondurulmuş vişne seçiyorsunuz – sadece vişne kullanacaksınız, vişne suyu değil)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı ekmek kırıntıları ( 200 gr)
*yarım su bardağı toz şeker ( 100 gr)
*1 paket vanilya şekeri
Vişne sosu için :
*300 gr vişne ( veya sadece vişne suyu)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*250 ml su
*1 yemek kaşığı mısır nişasta
Vişne Soslu Patates Topları Tarifi Yapılışı Patates kabuk ile pişiriyoruz ve sonra (sonra kabuk soymak gerekiyor) ve sıcak patates’ den püre yapıyoruz ve o zaman un karıştırıyoruz ( bir su bardağı un hemen ekliyoruz ve diğer yavaşça ekliyoruz)
Hamuru yoğurmak başlıyoruz ( yumuşak ve yapışkan olmak istiyoruz) Sonra topları yapmak başlıyoruz ve içinde 3 – 4 vişne koyuyoruz Eğer küçük toplar yapıyorsunuz daha iyi olacak
Bu şekilde hazırlanmış topları pişiriyoruz kaynar su içinde Hazır topları yüzeye gelecekler
Aynı zamanda toz şeker, vanilya şeker ve ekmek kırıntıları tavada koyuyoruz kızartmak için ve bunu sıcak topları üstüne koyuyoruz
Ayrıca, vişne sosu koyabilirsiniz üstüne Vişne sosu kolay bir şekilde yapabilirsiniz
Vişne ( veya vişne suyu) toz şeker birlikte pişiriyoruz Kaynayınca mısır nişasta ekliyoruz ( biraz su içine eritilmiş) ve sürekli karıştıyoruz sonuna kadar ( 1 2 dakika)
Afiyet olsun!