Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişne Suyu Ve Vişneli Yaz Muhallebisi

Vişne Suyu Ve Vişneli Yaz Muhallebisi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vişne Suyu Ve Vişneli Yaz Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler Vişneli sos için


*Yazdan buzluğa attığımız bir poşet vişne(iki orta boy kase kadar)
*10 bardak su
*1 su bardağı şeker
*1*kabuk tarçın (isteğe bağlı)
*Yarım çay bardağı nişasta

Muhallebisi için


*1 litre süt
*1*çay bardağı nişasta
*1*çay bardağı şeker
*1*paket vanilya

Vişne Suyu Ve Vişneli Yaz Muhallebisi Tarifi Yapılışı Bu tarif çok ekonomik çünkü sonunda hem bir sürahi ev yapımı vişne suyumuz hem de hafif bir yaz tatlımız oluyor Hamile olduğum için kahvaltıda çay yerine kendi yaptığım meyve sularını tüketmeye çalışıyorum benim gibi olan varsa diye paylaşmak istedim
Öncelikle buzluktan çıkardığımız vişneyi çözünmesini beklemeden tencereye koyalım üstüne on bardak suyumuzu da koyup kaynamasını bekleyelim (on bardak su ile hafif yoğun bir tat oluyorBunu istemezseniz suyu 12 13 bardağa çıkarabilirsiniz) kaynamaya başladıktan beş dakika sonra içine bir bardak şekeri ve kabuk tarçını atalım on dakika daha kaynatalım Altını kapatıp vişnelerini süzerek sürahiye alıp soğumasını bekleyelim Soğuduktan sonra ağzını kapatıp buzdolabına koyalım vişne suyumuz hazır kalan vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirelimÜstüne nişastasını koyup sürekli çırpma teli ile karıştırarak pişirelim Göz göz olunca iki üç dakika daha bekleyip altını kapatalım (ben çok yetenekliyim derseniz muhallebi ve vişne sosunu aynı anda pişirmeye başlayabilirsiniz aynı şekilde sütü şekeri nişastayı ve vanilyayı da ayrı bir tencerede pişirip kaynamaya başladıktan iki üç dakika sonra altını kapatalım ( bildiğimiz muhallebi kıvamına gelmiş olmalı küçük yuvarlak borcamı sudan geçirelim kurulamayalım Sırayla bir kepçe muhallebi üstünden bir kepçe vişneli sos koyarak ikisi de bitene kadar bunu devam ettirelim En son üst kısmını tatlı kaşığının arkası ile dairesel hareketlerle ebruli bir desen vererek soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım biraz dinlenince tatlımız da hazır (dilimlerken bıçağınızı ıslatmayı unutmayın ki tatlımız parçalanmasın;) Afiyetler olaaaa )
 
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt