Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet ayva
*12 yemek kaşığı tozşeker
*1 su bardağı vişne suyu
*2 su bardağı soğuk su
*1 bardak dondurulmuş vişne (isteğe bağlı)
*1 adet çubuk tarçın
*23 adet karanfil
*Ayvaların çekirdeği
*1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*Yarım limon

KREMASI İÇİN;


*1 paket Schlagsahne (krema)
*1 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 paket sahnesteif
*1 adet vanilya
*Ya da bunlar yerine krem şanti

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar Sevgili Hanımlar
Bugün sürekli yaptığım ayva tatlımı sizlerle paylaşacağım meyveli tatları sevenler buyursun tarifime
Ayvada bulunan vitaminler saymakla bitmez içerisine ekleyeceğimiz tarçın ve karanfilin de özellikleri herkes tarafından bilinir, bu sebeple tüm bu faydalı şeyler haşlama suyuna çıkacak ve o suyla hazırlayacağımız lezzetli mi lezzetli sosumuzda çok faydalı ve enfes bir tatlı hazırlayacağız
Bu kısa bilgilendirmeden sonra yapım aşamalarına geçebiliriz
Tüm malzemeleri elimizin altına çıkaralım, kreması için pudra şekeri krema sertleştirici yani sahnesteif vanilya ve kremayı kabımıza alıp koyulaşana dek çırpalım ve buzdolabına kaldıralım eğer krem şanti tercih ediyorsanız onuda bir paket şantiye bir bardak süt ekleyip çırpın ve dolaba kaldırın
Bir ayvayı ikiye bölün, kabuğunu soyup ortalarını bıçakla oyarak çıkarın, çekirdeklerini de çıkarın(bazen çekirdekler içerisindeki zarda saklı oluyor dikkatli olun), ve az limon sıkarak ovuşturun ki kararmasınlar bu işlemi ayvalar bitene dek yapın geniş tencerenizin içerisine oyuk yerleri yukarı bakacak şekilde dizip her ayvanın içine 2 tepeleme yemek kaşığı şeker dökün
Eklemek isterseniz vişneleri de koyun su ve vişne suyunu da döküp karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyip kaynamaya bırakın, ilk 20 dakika orta ateşte oyuk yeri havada kalacak şekilde sonraki 15 dakikada ters çevirip arada karıştırarak pişirin
Yumuşayan ayvaları tabağa alın ve tencerede kalan suyu başka bir kaba süzüp içerisine az suyla çırpılmış nişastalı karışımı dökerek koyulaşana dek pişirin
Sosumuz ılıyıp ayvalar soğuduğunda pelte kıvamındaki sosu üzerlerine gezdirip ortalarına krema sıkın tekrar sos dökebilirsiniz Ortalarına da birer adet buzu erimiş vişne koyup dolapta servis ediceniz vakti iple çekebilirsiniz Afiyet olsun
Not::: Gıda boyası kullanılmadan olabilecek en kırmızı hali bu hanımlar, ben evde nişastam kalmadığı için sos hazırlayıp dökemedim, soslu hali daha da canlı ve lezzetli olacaktır, çocuklarınız ve sizin için oldukça vitaminli bir tatlı ve hafif mayhoş haliyle çok lezzetli
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?


* Evet
* Hayır


Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
 
858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt