iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 Ayva
*1 Kavanoz vişne konservesi
*3 Su bardağı vişne suyu
*1 Yemek kaşığı nişasta
*5 Yemek kaşığı şeker
*1 Limonun suyu
*Krem şanti
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle limon suyunu bir kaba hazırlıyoruz Soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları kararmaması için limon suyu ile ovuyoruz Tencereye konserve vişnesinin sadece suyunu ve şeker ve ayvaları katıp pişmeye bırakıyoruz Ayvalar piştiğinde tencereden ayvaları çıkarıyoruz Tenceredeki sıcak vişne suyunun içine vişneleri ve yarım bardak soğuk vişne suyunda erittiğimiz nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Bir taşım kaynadıktan sonra ayvalarımızın üzerine ekliyoruz ve soğuduktan sonra krem şanti ile ya da dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*4 Ayva
*1 Kavanoz vişne konservesi
*3 Su bardağı vişne suyu
*1 Yemek kaşığı nişasta
*5 Yemek kaşığı şeker
*1 Limonun suyu
*Krem şanti
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle limon suyunu bir kaba hazırlıyoruz Soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları kararmaması için limon suyu ile ovuyoruz Tencereye konserve vişnesinin sadece suyunu ve şeker ve ayvaları katıp pişmeye bırakıyoruz Ayvalar piştiğinde tencereden ayvaları çıkarıyoruz Tenceredeki sıcak vişne suyunun içine vişneleri ve yarım bardak soğuk vişne suyunda erittiğimiz nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Bir taşım kaynadıktan sonra ayvalarımızın üzerine ekliyoruz ve soğuduktan sonra krem şanti ile ya da dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Afiyet olsun