iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Bir Kış Tarifi İçin Malzemeler
*10 kilo vişne
*67 kilo şeker
*5 adet limon (daha az malzeme ile de olur, biz çok sevdiğimiz için vişneyi abartıyoruz)
Vişneli Bir Kış Tarifi Yapılışı Vişneler sapından ve yapraklarından ayıklanıp yıkanır Çekirdekleri çıkarılır (Çok yorucu ama değiyor) Ben bir kilo kadarını poşetleyip pastalarda kullanmak üzere buzluğa kaldırıyorum
Kalan vişneler tencereye alınıp üzerine şeker dökülüp birkaç saat sulanması için bekletilir Kaynamaya bırakılır Kaynadıktan 50 dakika sonra limon suyu veya limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır
Vişneler üstünden toplanıp bir tencereye alınır, blendırdan geçirilir Böylece enfes vişne marmelatınız hazır olur (Benim derin dondurucum olduğu için marmelatları da kavanozlara koyup derin dondurucuda saklıyorum)
Kalan vişne suları sıcakken kavanozlara dökülüp kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilir Kışın konsantre vişne sularınız hazır
Bu işlem yarım gününüzü alıyor, ama aynı anda taneli vişne, vişne suyu ve marmelat yapmış oluyorsunuz
*10 kilo vişne
*67 kilo şeker
*5 adet limon (daha az malzeme ile de olur, biz çok sevdiğimiz için vişneyi abartıyoruz)
Vişneli Bir Kış Tarifi Yapılışı Vişneler sapından ve yapraklarından ayıklanıp yıkanır Çekirdekleri çıkarılır (Çok yorucu ama değiyor) Ben bir kilo kadarını poşetleyip pastalarda kullanmak üzere buzluğa kaldırıyorum
Kalan vişneler tencereye alınıp üzerine şeker dökülüp birkaç saat sulanması için bekletilir Kaynamaya bırakılır Kaynadıktan 50 dakika sonra limon suyu veya limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır
Vişneler üstünden toplanıp bir tencereye alınır, blendırdan geçirilir Böylece enfes vişne marmelatınız hazır olur (Benim derin dondurucum olduğu için marmelatları da kavanozlara koyup derin dondurucuda saklıyorum)
Kalan vişne suları sıcakken kavanozlara dökülüp kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilir Kışın konsantre vişne sularınız hazır
Bu işlem yarım gününüzü alıyor, ama aynı anda taneli vişne, vişne suyu ve marmelat yapmış oluyorsunuz