Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Bol Fındıklı Lokum

Vişneli Bol Fındıklı Lokum

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Vişneli Bol Fındıklı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı nişasta
*1 buçuk su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 su bardağı vişne suyu ( gıda boyası kullanmak istemedim ondan vişne suyu kullandım)
*Dilediğiniz kadar fındık yada ceviz yada şamfıstık

Vişneli Bol Fındıklı Lokum Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremin içine 1 su bardağı nişastayı koyuyorum, sonra 1 buçuk su bardağı toz şeker ekliyorum karıştırıyorum, sonra vişne suyu ve diğer 3 bardak suyumu ekleyip karıştırıp ,orta derece ocağa alıp durmadan karıştırıyorum, iyice katı muhallebi kıvamında olunca altını kısıp fındıkları ekleyip 2 dakika daha karıştırıyorum Sonra bir borcam alıp içini ıslatıp karışımı döküyorum, iyice yayıyorum oda sıcaklığında 20 dakika bekletip sonra buzdolabına soğumaya alıyorum Daha sonra iyice donduktan sonra 1 yemek kaşığı nişasta eleyerek üzerine hafifçe kenarlarına bastırıp borcamdan çıkmasına yardımcı oluyorum sonra tezgaha ters çevirip ,1 yemek kaşığı daha nişasta eleyerek üzerine döküp yayıyorum ince ince küçük küçük kesip bir tabağa Hindistan cevizi bir tabağa nişasta koyup lokumlarımı buluyorum karışıma Afiyet olsun

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt