iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 100gr Ceviz içi
• 4 Adet yumurta
• 1 Su bardağı un
• 1,5 Su bardağı toz şeker
• 1 Çay bardağı kakao
• 200gr Tereyağı veya margarin
• 200gr Biter çikolata
• 3 Çorba kaşığı vişne püresi
Hazırlanışı :
Cevizleri parçalayınUnu ve kakaoyu derin bir kapta harmanlayın Yumurtaları, şekerler ile birlikte,derin bir kaseye alıp çırpınÇikolatayı kıyıp küçük bir tavaya alın ve sıcak su buharına tutarak (yada mikrodalga fırında)eritinEritilmiş tereyağı ile çikolatayı karıştırın
Karışımı, çırpılmış şekerli yumurtaya ekleyip çırpınİçine kakaolu unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırınArdından 3 çorba kaşığı püre haline getirilmiş vişneyi ve çekilmiş cevizi de ilave edin ve karışımı yağlanmış kek kabına boşaltınÖnceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar(yaklaşık 3035 dakika)pişirin
Sonra Brownie´nizi fırından alıp soğumaya bırakınYeterince soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine pişmiş vişne tanelri ve bu vişnelerin suyundan gezdirip servis yapın
• 100gr Ceviz içi
• 4 Adet yumurta
• 1 Su bardağı un
• 1,5 Su bardağı toz şeker
• 1 Çay bardağı kakao
• 200gr Tereyağı veya margarin
• 200gr Biter çikolata
• 3 Çorba kaşığı vişne püresi
Hazırlanışı :
Cevizleri parçalayınUnu ve kakaoyu derin bir kapta harmanlayın Yumurtaları, şekerler ile birlikte,derin bir kaseye alıp çırpınÇikolatayı kıyıp küçük bir tavaya alın ve sıcak su buharına tutarak (yada mikrodalga fırında)eritinEritilmiş tereyağı ile çikolatayı karıştırın
Karışımı, çırpılmış şekerli yumurtaya ekleyip çırpınİçine kakaolu unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırınArdından 3 çorba kaşığı püre haline getirilmiş vişneyi ve çekilmiş cevizi de ilave edin ve karışımı yağlanmış kek kabına boşaltınÖnceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar(yaklaşık 3035 dakika)pişirin
Sonra Brownie´nizi fırından alıp soğumaya bırakınYeterince soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine pişmiş vişne tanelri ve bu vişnelerin suyundan gezdirip servis yapın