iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Buzluk Patası Tarifi İçin Malzemeler Sos için;
*1 su bardağı çekirdeksiz vişne
*1 su bardağı su
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta (silme)
Kreması
*1 paket sade petibor bisküvi
*2 paket krem*şanti
*100 gr beyaz çikolata
*2 çorba kaşığı damla çikolata
*Süslemek için; bitter çikolata
Vişneli Buzluk Patası Tarifi Yapılışı Sos tenceresine vişne ( ister püre ister taneli) şeker, nişasta ve su konup karıştırılır Ocağa alınır Göz göz olana kadar pişirilir Sos ılındıktan sonra istediğiniz bir kalıbı (ben baton kek kalıbı kullandım) streçle kaplıyoruzIlınmış olan vişne sosunu döküp yayıyoruz Derin dondurucuya biraz donması için koyuyoruz Bu arada bisküvileri irice elimizle parçalıyoruz Hazırladığımız kremayı döküyoruz Üzerine damla çikolataları ekliyoruz ( isterseniz fındık, ceviz de koyabilirsiniz)
Spatula yardımı ile karıştırıyoruz Bisküvileri ezmemeye özen gösterelim Dolaptan vişne sosunu alıyoruz Hazırladığımız karışımı üzerine yayıyoruz En az 3 saat derin dondurucuda bekletiyoruz Servis etmeden 10 dakika önce çıkarıp benmari erittiğimiz bitter çikolata ile süslüyoruz
Afiyet olsun ( Vişne yerine istediğiniz meyve ile de yapabilirsiniz)
*1 su bardağı çekirdeksiz vişne
*1 su bardağı su
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta (silme)
Kreması
*1 paket sade petibor bisküvi
*2 paket krem*şanti
*100 gr beyaz çikolata
*2 çorba kaşığı damla çikolata
*Süslemek için; bitter çikolata
Vişneli Buzluk Patası Tarifi Yapılışı Sos tenceresine vişne ( ister püre ister taneli) şeker, nişasta ve su konup karıştırılır Ocağa alınır Göz göz olana kadar pişirilir Sos ılındıktan sonra istediğiniz bir kalıbı (ben baton kek kalıbı kullandım) streçle kaplıyoruzIlınmış olan vişne sosunu döküp yayıyoruz Derin dondurucuya biraz donması için koyuyoruz Bu arada bisküvileri irice elimizle parçalıyoruz Hazırladığımız kremayı döküyoruz Üzerine damla çikolataları ekliyoruz ( isterseniz fındık, ceviz de koyabilirsiniz)
Spatula yardımı ile karıştırıyoruz Bisküvileri ezmemeye özen gösterelim Dolaptan vişne sosunu alıyoruz Hazırladığımız karışımı üzerine yayıyoruz En az 3 saat derin dondurucuda bekletiyoruz Servis etmeden 10 dakika önce çıkarıp benmari erittiğimiz bitter çikolata ile süslüyoruz
Afiyet olsun ( Vişne yerine istediğiniz meyve ile de yapabilirsiniz)