Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Cheesecake Hazırlanışı

Vişneli Cheesecake Hazırlanışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Vişneli Cheesecake Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler

*300 gram petibör bisküvi
*1 su bardağı esmer şeker
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
*500 gram krem peynir
*1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
*1,5 su bardağı sıvı krema
*1 çay bardağı toz şeker
*2 su bardağı vişne kompostosu

Vişneli Cheesecake Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Vişneli Cheesecake tarifimize ilk olarak 300 gram kadar bisküvimizi plastik bir poşetin içerisine alarak başlıyoruz Poşetimizin ağzını sıkıca kapattıktan sonra merdane yardımı ile bisküvilerimizi ufaltıyoruz Bir başka yöntem olan rondo yardımı ile de bisküvileri ufaltabilirsiniz
Hazırladığımız bisküvi kırıntılarımızı geniş bir kasenin içerisine aldıktan sonra 1 su bardağı kadar esmer şekerimizi ve daha önceden oda sıcaklığında bekleterek iyice eritmiş olduğumuz tereyağımızı ilave ediyoruz Hazırladığımız bisküvi harcımızı kelepçeli tepsimizin tabanına ellerimiz ile bastırarak yerleştiriyoruz
Hazırladığımız bisküvi harcımızı buzdolabımızın dondurucu bölümünde 1520 dakika kadar bekletiyoruz Bu arada Vişneli Cheesecake’imizin krema harcına geçebiliriz Öncelikle 500 gram kadar krem peynirimizi geniş bir kasenin içerisine alıyoruz Hemen ardından 1 adet limonumuzu limon sıkma aparatı yardımı ile sıkıyoruz Taze sıkılmış limon suyumuzdan 1 yemek kaşığı kadar krem peynirimizin üzerine ilave ediyoruz Krem peynirimizi ve limon suyumuzu yaklaşık olarak 34 dakika kadar karıştırıyoruz Hemen ardından 1,5 su bardağı kadar sıvı kremamızı ilave ederek krema harcımızı tekrardan karıştırıyoruz Krema harcımızın içerisine son olarak 1 çay bardağı kadar toz şeker ilave ediyoruz Harcımızı krema kıvamı alıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz
Daha önceden hazırladığımız bisküvi harcımızı dolaptan alarak üzerine yeni, hazırladığımız krem peynirli kremamızı spatula yardımı ile güzelce sürüyoruz Hemen ardından 2 su bardağı kadar vişne kompostomuzu cheesecake’imizin üzerine sürüyoruz Hazırladığımız Vişneli Cheesecake’imizi buzdolabında bir gece kadar dinlendirdikten sonra kelepçeli tepsimizi açarak tepsiden ayırıyoruz Daha sonra Vişneli Cheesecake’i dilimleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt