iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
100 gr margarin 15 paket eti burçak 1 çay kaşığı tarçın 400 gr labne peyniri 1 paket krema 1 yumurta 1 yemek kaşığı buğday nişastası yarım bardak toz şeker 1 paket vanilya 1 paket tart jöle 15 bardak vişne suyu Dondurulmuş vişne Tarif
Tabanı için; Sanayağ tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur Üzerine de tarçın eklenir Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır Krema kısmı için; Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır Çırpılan karışım borcama dökülür 180derecede pişine kadar bekletilir Üst kısmı için; 15 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılırKarışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletilir ve donduktan sonra Afiyetle yiyebilirsiniz
100 gr margarin 15 paket eti burçak 1 çay kaşığı tarçın 400 gr labne peyniri 1 paket krema 1 yumurta 1 yemek kaşığı buğday nişastası yarım bardak toz şeker 1 paket vanilya 1 paket tart jöle 15 bardak vişne suyu Dondurulmuş vişne Tarif
Tabanı için; Sanayağ tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur Üzerine de tarçın eklenir Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır Krema kısmı için; Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır Çırpılan karışım borcama dökülür 180derecede pişine kadar bekletilir Üst kısmı için; 15 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılırKarışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletilir ve donduktan sonra Afiyetle yiyebilirsiniz